CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer,r eferandum öncesinde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Anayasa değişikliği teklifine CHP’nin “Hayır” gerekçelerini anlatmaya devam ediyor. Son olarak Kırımlılar Derneği’ni ziyaret eden Çakırözer, Anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerinin yanısıra, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kırım Tatarlarını rencide eden ‘Tatar’ benzetmesini eleştirerek en kısa sürede düzeltilmesi ve Kırım Tatarlarından özür dilenmesini istedi. 
Eskişehir’de yaşayan Kırım Tatarları ile bir araya gelen Çakırözer, Başbakan Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde kullandığı ‘Tatarından kurtardık beterine rastladık’ sözlerinin sadece Eskişehir’de yaşayan Kırım Tatarlarını değil tüm Eskişehirlileri incittiğini belirtti.
BAŞBAKAN’IN SÖZLERİ İNCİTTİ
Çakırözer, “Kırım Tatarı soydaşlarımız tarih boyunca büyük acılar yaşadılar. Hala da yaşamaktalar. Anadolu’yu kendilerine vatan edinen, bu ülkenin birliği bütünlüğü kardeşliği için gayret gösteren soydaşlarımız Başbakan Yıldırım’ın son sözlerinden çok incindi. Sadece onlar değil onlarla etle tırnak gibi iç içe geçmiş olan tüm Eskişehirlileri de üzdü, incitti  bu sözler. İşin daha da üzücü yanı bu sözlerin ilk defa da söylenmiyor oluşu. Birkaç ay önce de yine aynı şeyi söyledi Sayın Başbakan. Anadolu’yu ‘Hak Toprak’ bilen Kırımlı soydaşlarımızı yaralayan inciten bu sözleriasla kabul edilemez. Ben Başbakan’ın bunu bilerek söylediği, Eskişehirlileri, Kırım Tatarlarını bilerek isteyerek kırmak isteyeceği kanaatinde değilim.  Bu yüzden bu sözlerini en kısa sürede düzeltmesi, Kırım Tatarı soydaşlarımızdan özür dilemesi gerekir” dedi
TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
Rusya’nın Kırım’ı işgali sonrasında Kırım Tatar Türk’lerinin zor ve acı dolu günler yaşadığını vurgulayan Çakırözer, “Soydaşlarımızla tam dayanışma içindeyiz. Kayıp olan Kırım Tatar toplumu yöneticilerinin bulunması, sürgünde olanların temel ihtiyaçlarını karşılanması için Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin devrede olması gerekir. Hükümet maalesef Rusya ile ilişkileri düzeltirken Kırım Tatarlarını feda etmekte. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir ” dedi.
EGEMENLİĞİN HALKTA KALMASINI İSTİYORUZ
Eskişehir’deki Kırımlıları Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ demeye çağıran Çakırözer, , “Bizler demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe inanmış insanlarız. Parlamenter sistemin yok edilmek istenmesine,egemenliğin tek elde toplanmasına karşı çıkıyoruz. Egemenliğin halkta kalmasını istiyoruz. Kırımlı soydaşlarımızın da sağduyu ile hareket edeceklerine, halkın egemenliğini saraya teslim etmeyeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim