CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, FETÖ soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmasının ardından yapılan itirazlar üzerine görevine geri dönen KESK’e bağlı Eskişehir Tarım Orkam-Sen İl temsilcisi Habib Altınpulluk’u ziyaret etti.

“DARBECİLERLE HESAPLAŞMA YENİ MAĞDURİYETLER YARATMAMALI”
 Altınpulluk’a, “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan Çakırözer “Darbecilerle hesaplaşma mutlaka yapılmalı. Ama bu hesaplaşma tamamen hukukun üstünlüğü ilkesi içinde ve yeni mağduriyetler yaratılmadan yapılmalı” dedi.

Çakırözer, “Hepimizin yıllardır yakından tanıdığı Habip Altınpulluk’un FETÖ operasyonu kapsamında görevinden uzaklaştırılmasına CHP olarak çok tepki göstermiştik. Genel Merkezimizde kurulan komisyonun hükümete aktardığı mağdurlar listesinin en başında Habip Bey’in ismi vardı. Haksızlığın daha  fazla zaman kaybedilmeden giderilmiş olmasından memnunuz. Umarız benzer durumda olan FETÖ ile ilişkileri bulunmayan  diğer kamu görevlileri de en kısa sürede görevlerinin başına döner” dedi. 

15 Temmuz darbe girişimini yapanların, planlayanların ve destekçilerinin en ağır biçimde cezalandırılması ve devletin paralel FETÖ yapılanmasından temizlenmesinin CHP’nin en temel beklentileri olduğunu belirten Çakırözer, “Bu hesaplaşma ve tasviyenin hukukun üstünlüğü ilkesine riayet ederek ve yeni mağduriyetler yaratmadan yapılması gerekir. Böyle yapılmazsa darbe ile hesaplaşmaya gölge düşer” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim