CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de temsil edilmeyen partileri ziyaret ederek Anayasa referandumu hakkında görüş alışverişinde bulunuyor.   Turlar kapsamında önceki gün Vatan Partisi'ni ziyaret eden Çakırözer ve CHP il yönetimi değerlendirmelerde bulundu.
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de temsil edilmeyen partileri ziyaret ederek Anayasa referandumu hakkında görüş alışverişinde bulunuyor.
 
Parti turlarına önceki gün Vatan Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek başlayan Çakırözer, “Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’teki görüşmeleri sırasında partimizin tutumunu aktarmak için İl yönetimimizden arkadaşlarımla Vatan Partisi Eskişehir İl teşkilatını ziyaret etmekten ve burada gördüğümüz misafirperverlikten büyük memnuniyet duydum. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, hukuk devletimizi hedef alan bu Tek Adam Anayasasına ‘dur’ demek, ‘Hayır’ demek hepimizin ortak sorumluluğudur. Parti kimliklerimiz bir kenara bırakarak, Türk bayrağımız altında hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
 
CUMHURİYET DEĞERLERİNDE BİRLEŞMELİYİZ
 
Vatan Partisi İl Başkanı Raif Eşkinat da yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyetin kazanıldığı bu vatanı, bu toprakları riske atacak her bir tehdide Eskişehirliler her zaman karşı durmuştur, bu sefer de karşı duracaktır. Bu mesele partilerin oy oranları, büyüklükleri açısından değil Cumhuriyetimizin, vatanımızın bekasının korunması ortak paydasından ele alınmalıdır. Cumhuriyet değerleri etrafında birleşerek Cumhuriyetimizi koruma kararlılığımızı birlikte göstermeliyiz” diye konuştu.
 
ÖZGÜR KAMPANYA GÜVENCESİ İSTEDİ
 
Milletvekili Çakırözer, geçtiğimiz günlerde VP tarafından başlatılmak istenen imza kampanyası girişiminin Valilik tarafından OHAL gerekçe gösterilerek yasaklandığının kendisine aktarılması üzerine tepkisini şu sözlerle gösterdi:
 
 “Bu yasaklamayı bilmiyordum. Ama kabul edilemez. Yetkililerle görüşerek bilgi alacağım. Bizim de partililerimiz saldırıya uğruyor. ‘Hayır’  kampanyası da ‘Evet’ kampanyası kadar meşrudur. Devlet kurumları, hükümet, yurttaşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve siyasi partilerimizin kampanyalarını özgürce, güven içinde  yapmalarını sağlamakla yükümlüdür. Bunun yerine getirilmesi mülki amirlerin birinci sorumluluğudur” diye konuştu.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim