CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Meclis’te temsilcisi bulunmayan partileri ‘Hayır’ ziyaretlerini sürdürüyor. Dün ÖDP Eskişehir il temsilcileri ile bir araya gelen Çakırözer, hem Anayasa referandumuna ilişkin fikir alışverişinde bulundu hem de ÖDP’lilerle birlikte önceki gün KHK’lar ile görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerle dayanışma gösterdi.
AKADEMİSYENLER GERİ DÖNMELİDİR
Ziyareti sırasında son çıkarılan KHK ile Eskişehir’deki üniversitelerden 44, Türkiye’deki üniversitelerden 330 akademisyenin görevlerinden ihraç edildiklerini dikkat çeken Çakırözer, “Üniversiteler sadece binalar değildir, sadece öğrenciler değildir. Üniversiteyi üniversite yapan özgür düşünce ve tartışma alanlarıdır. Bunu sağlayacak olanda öğretim üyeleridir. Türk siyasi hayatında her darbe dönemi önce üniversiteleri hedef almıştır. 12 Mart’ta 12 Eylül’de böyle olmuştur. Şimdi ise darbe ile mücadele adı altında KHK’larla yargısız, savunma imkânından yoksun bir şekilde akademisyenlerin atılmasının en büyük zararını üniversite ve Türkiye çekecektir. Bu kararla bilim kurumları, yetişmiş, bilgi dolu akademisyenlerden yoksun kalırken, öğrenciler de bilgiden, bilimden uzaklaştırılacaktır. Üniversite eleştiri ve araştırma yoluyla bilim arayışının olduğu yerdir.  Bu karardan bir an önce geri dönülmeli, yetişmiş, üretken bilim insanlarımız üniversitelerine geri dönmelidir” dedi.
ÖDP İl Başkanı Hüseyin Öztürk de, konuşmasında KHK ile akademisyenlerin üniversitelerden ihraç edilmesini kabul etmediklerini ve kınadıklarını söyledi. Öztürk, Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında Eskişehir’deki bütün mahallelerde ‘Hayır’ çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
 

 
Editör: TE Bilişim