Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, demokrasi nöbetlerini ‘O karanlık gecede can havli ile hepimiz meydanlara çıktık” şeklinde yorumladı.
Sanayi,Ticaret,Enerji,Tabii Kaynaklar,Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili - Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, ‘tarihe kara harflerle yazılan’ 15 Temmuz gecesinde başlayan demokrasi nöbetlerini değerlendirirken, “Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sokaklara çıkın, meydanları doldurun dedi. Hep beraber o karanlık gecede can havli ile hepimiz meydanlara çıktık. Türkiye inanılması güç bir gece yaşadı.
Darbe teşebbüsü akşamından sonra, önce Yunus Emre caddesindeki teşkilat binamızın önünde daha sonraki günlerde ise Eskişehir vilayet meydanında, hemşerilerimizle beraber sabahlara kadar demokrasi nöbetlerindeydik” diye anlattı.
Meydanların dolup taştığını, 7’den 70’e herkesin orada olduğunu vurgulayan milletvekili Karacan, demokrasi nöbetlerini  ve yaşadıklarını şöyle dile getirdi:
“Kurtuluş savaşını andıran ve herkesin birbiri ile kenetlendiği demokrasi nöbetlerine şahit olduk hep beraber. Bunlar Türkiye’nin özlediği manzaralardı.
Demokrasi nöbetlerinde özellikle beni en çok etkileyen katılımcılardan biri, bir basın mensubu arkadaşımızın daha kırkını o gün dolduran kundaktaki bebeğiydi. Ailesi ile beraber o yavruyu gördüğümde, bir kez daha bu milletin ne kadar korkusuz ve cesur olduğunu gördüm.
Bir diğeri ise, yeni evli çiftin nikah masasından kalkıp,demokrasi nöbetinin tutulduğu meydana gelmeleriydi.
Engelli vatandaşlarımız, 80 yaşında, 90 yaşındaki insanlar orada sabahlara kadar nöbet tuttu. Aileler kucağında uyuklamış çocukları ile meydanları doldurdu.
Bir yanda bu güzel manzaralar, duygulandıran tablolar varken bir diğer yandan da birileri önce beklediler sonra gece yarısı koltuklarından sosyal medya aracığıyla paylaşımda bulunup, darbe teşebbüsünü kınadılar. Şimdi tabiî ki uzlaşma kültürü diyoruz, bunların altını vurguluyoruz, tabii ki bu uzlaşma kültürü önemli, ama burada birilerinin hakkını vermek lazım.
Diğer insanlar orda 27 gün boyunca Milli irade için, demokrasi için, vatanı için nöbet tuttu. Birileri sıcak koltuğunda, sıcak yatağında otururken o gece neler olacak diye bekledi. On binlerce insan 27 gün boyunca , yağmur demedi, çamur demedi, güneş demedi gece gündüz orda durdu. Kimse kusura bakmasın, uzlaşma kültürü var diye de herkesi aynı kefeye koyacak değiliz. Marifet iltifata tabidir.
Bu milletin vekili olarak, demokrasi nöbetlerine katılan ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
Aziz şehitlerimize rahmet yakınlarına da sabırlar diliyorum. O şehit aileleri unutmasın ki onlar gerçek birer kahraman yetiştirdi. Onlar birer Fatih, birer Kanuni, birer Selim, birer Bayezid, birer Atatürk, büyüttü, Bir kahraman Halisdemir’i bu vatan uğruna şehit etti.
Ruhları şad olsun.
Bir dönem Çobanın oyu bizim oyumuzla eşit mi olacak demişlerdi, Oysaki şehit Ömer Halisdemir çobanlık yaparak kazanmıştı sınavı.
Bu çobana Kurban Olsunlar.
Ömrümüz boyunca çalışsak, didinsek, uğraşsak birinin dahi hakkını ödeyemeyiz.”
 
Editör: TE Bilişim