DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü kutlanacağını belirterek bunun hem bir zafer kutlaması hem de Gelibolu yarımadasında destan yazan şehitlerin anma günü olduğunu söyledi.
Çanakkale Destanı, deniz ve kara muharebeleri, çok kanlı ve dünya tarihine geçen ender savaş destanlarından birisi olduğunu belirten Tambova, “Bir milletin tarihinde vatan için kanlarıyla böyle destanlar yazan ataları var ise! Geride kalanların bu vatana karşı sorumluluğu ve toprak bütünlüğünün korunması için vermesi gereken mücadele bir o kadar ağırdır.  Çanakkale Kara ve Deniz savaşları, Anafartalar Kahramanı Yüce Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşına kadar giden mücadelesinin de doğmasına vesile olmuştur. Bu güne kadar yitirmiş olduğumuz bütün şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
Önümüzde bir referadum süreci olduğunu ve AKP ile CHP’yi eleştiren  belirten DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:
“Bu süreçte ülke menfaatleri için mücadele veren yegâne parti her zaman olduğu gibi DSP’dir. Aslında hayır oyunu desteklediğini iddia eden partilerin bile, söylemlerine baktığımızda adeta sistem dışında kalma kokusu içinde, yüksek sesle hayır diyemediklerini görüyoruz.”
 
 
Editör: TE Bilişim