Tüm Saadet Partili belediye başkan adayları adına seçim değerlendirmesi yapan Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Fesih Bingöl, hangi partiden olursa olsun kazanan tüm belediye başkanlarını tebrik ederek, “Bütün şartların aleyhimize kullandığı böyle bir seçimde canla, başla çalışan; her ilçe ve mahallede en büyük çalışmaları yapan başta kadın ve gençlik kollarımız olmak üzere, tüm teşkilat mensuplarımıza kısacası seçimin gerçek kazananı bütün Saadet kadrolarımıza tüm adaylarımız adına tebrik ve teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.

Eskişehir’de kent gerçeğiyle örtüşen gerçek hizmet belediyeciliği ve sosyal belediyecilik ilgili projelerini kamuoyuna açıklayan ilk parti olduğunu vurgulayan Fesih Bingöl, projelerimiz Eskişehir’in mutlak yorgun bir şehir görüntüsünden kurtulması, insanları mutlu, mamur bir şehir inşa etmek temel hedefleri olduğunu söyledi.

Trafik, altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm, temiz su, şehrimizin yeni yüzyılın planlaması, imarda adalet ve sosyal belediyecilikle ilgili projelerini basın aracılığı ile duyurmak istediklerini belirten Bingöl şunları söyledi: “Trafik ile ilgili 4 cadde, 10 kavşakta yapılacak düzenleme akıllı otopark, u dönüşlü köprüler ve tramvayın 4 noktada havaya alınması şehir merkezindeki trafiği yüzde 95 oranında rahatlatacaktır. Porsuk suyundan vazgeçilmesi ve projelerimizde detaylandırdığımız temiz içilebilir bir şebeke suyunu Eskişehir’imizin kavuşturulmasını çok önemsiyoruz. Toplu taşıma, içme ve şebeke suyunun yüzde 50 ucuzlatılmasının mümkün olduğunu ifade etmek istiyorum. Kentsel dönüşümün, ada bazında kentsel yenileme olarak uygulanması ve mağduriyetlerin önünün kesilmesi, biran önce uygulamanın hak ve adalet ölçütlerine göre yapılması gerekmektedir. TBB’deki gibi çatışmacı bir zihniyet hakim olursa Eskişehir’imiz bir 5 yıl kaybeder. Eskişehir’imizin bu kayba tahammülü yoktur. Büyükşehir belediye meclisinde temsil imkanı bulan tüm siyasi partilere şeffaf katılımcı, adil ve gerçek hizmet belediyeciliği hususunda birlikte hareket etmelerini diliyorum.”

Editör: TE Bilişim