Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar ve yönetimi ile Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel Beylikova’da vatandaşla buluştu. CHP’li heyet Anayasa değişikliği referandumu için ‘hayır’ çağrısı yaptı.
 
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN
 
Beylikova ilçesinde vatandaşı ziyaret eden heyet, Cumhuriyet Halk Partisi için değil; Türkiye’nin çıkarları ve geleceği için çalışıyoruz mesajı verdi. CHP İl Başkanı Sinan Özkar vatandaşlarla tek tek sohbet ederek, Anayasa değişiklik paketinde yer alan maddeleri anlattı. Özkar; “Böyle bir Anayasa değişikliği ülke için, halk için tehlikedir. Derdimiz bir kişiyi hedef gösterip onu başkan yaptırmamak değil. Bizim derdimiz; bu anayasa değişikliği ile hedeflenen başkanlık sisteminin ta kendisidir. Böyle bir sistem yaratılırsa, kim başkan olursa olsun, ezilen ve kaybeden daima halk olacaktır.” dedi.
 
DEVLET BİR KİŞİ DEĞİLDİR
 
Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise vatandaşla yaptığı görüşmelerde; “Cumhuriyet ve demokrasi sizlere özgürlüğünüzü, iradenizi ve benliğinizi verdi. Rejimler kişiye özel olmamalı. Devlet ne bir kişiden ibarettir ne de bir kişiye hizmet eder. Bu sistem ile halkın temsiliyeti yok ediliyor. Halkın sesi kısılıyor. Bu sistem; başa kim gelirse gelsin, ister sevin ister sevmeyin, onun emirleri ve kanunları altında yaşamaya mecbur kılıyor. İradene sahip çıkma zamanı. Özgürlüğün, seni birey yapan demokrasi, çocuklarının geleceği için sandığa git. Bu tek adam rejimine ‘hayır’ de.” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim