CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel TBMM meclis başkanı seçimlerinin ilk tur oylamamasına katılamama gerekçesini açıkladı, basını topa tuttu

 

Zorunlu açıklama başlığı altında kamuoyu ile  yapılan açıklama şöyle; “

“Yerel ve ulusal basında ‘Trafiğe takıldı, kuliste muhabbete daldı, oy kullanmayı unuttu’ gibi sebeplerle Meclis Başkanlığı seçimi ilk tur oylamasına katılmadığım yazılıp çiziliyor. Amacını aşan bazı yorumlar sebebiyle, son 3 gündür büyük bir sabırla takip ettiğim bu haberleri yalanlama zorunluluğu hissettim. Ne yazık ki; ne yerel basınımızdan ne de ulusal basından bir tek kişi, neden oy kullanmadığımı sormadan hakkımda bu haberleri yapmıştır. Kimi medya organları trafiğe takıldı dedi, kimisi kulislerde sohbete daldı dedi, kimisi unuttu dedi, kimisi de geçici Meclis Başkanı Sn. Deniz Baykal’ın oy kullanmama izin vermediğini yazdı.

Bunların hepsi külliyen yalan ve dedikodu haberdir. Herkese bir telefon kadar yakınken, hakkımda çıkan bu dedikoduların gerçekmiş gibi yazılıp çizilmesi ve bana hiçbir şekilde sorulmaması ne yazık ki bazı kişi ve kurumların hizmetinde olanların yaptığı ve yapmakta fayda elde ettiği bir davranıştır. Üzülerek belirtmeliyim ki, yerel basınımızın kimi kalemleri buna alet olmuş, yandaş medyanın yürüttüğü bu akıma kapılmıştır. Elde ettiği bilgiyi doğrulatma gereği duymadan yazan, yorum yapan değerli kalemlerimizin bilgisine:

Meclis Başkanlığı seçiminden bir gün önce geldiğim Ankara’da ve öncesinde sürdürmekte olduğum yoğun görüşme temposu nedeniyle, oy kullanımına dakikalar kala rahatsızlanarak revire gittim. Tansiyon ve şeker ölçümü sonucu, meclis doktorlarının tavsiyesi üzerine bir süre revirde istirahat ettim. Yapılan enjeksiyonun ardından Genel Kurul salonuna gittiğimde oy kullanma işlemi bitmişti. Bu durumdan geçici Meclis Başkanı Sn. Deniz Baykal, Sn. Genel Başkan ve Grup Başkan Vekilleri daha ilk dakikalarda haberdar edilmiş ve kendileri geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştur. Bu vesile ile hakkımda yazılıp çizilen her türlü haberin kaynaksız, dedikodu ve yalan olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.”

Editör: TE Bilişim