CHP Odunpazarı  İlçe Örgütü Genişletilmiş Divan toplantısında il başkanı Sinan Özkar ile CHP Odunpazarı belediye meclis üyesi İbrahim Arslan arasında sert tartışmalar yaşandı. Tartışmalara pazı partililerde laf atarak   katıldı.
CHP Odunpazarı Belediye Meclisi üyesi İbrahim Arslan’ın kürsüye çıkararak önce referandum sonuçlarını değerlendirip sonra  genel başkan ve genel merkez yöneticilerine yönelik eleştirilerine İl Başkanı Sinan Özkar sert yanıt verdi.
CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel’in konuşması sonrası CHP İl Başkanı Sinan Özkar kürsüye çıktı.  Referandum öncesi ve kongresi sonucu yaptığımız çalışmanın sonucunu  aldıklarını belirten Özkar, “ Arkadaşlar çalışacağız, sadece seçim döneminde değil tüm dönemde çalışacağız. İktidar olmak istiyorsak, Atatürk'ün düşünce ilkelerini yaşatmak istiyorsak, ülkeyi çağdaş bir düzeye getirmek istiyorsak çalışmalıyız” dedi.
Ülkenin bu zihniyetin eline verilmesi halinde Türkiye'nin dünyada 3. ve 4 lige düşmek anlamına geleceğini öne süren CHP İl Başkanı Sinan Özkar şunları söyledi:
“Milli Eğitimi çökerttiler, çocuklar okullarda bilimsel eğitim alamıyor. Her türlü usulsüzle o güzel okullarımız hepsini harap ettiler. Bunların zihniyeti örümcekli. AKP'ye oy veren aydınlara Atatürkçü olanlara seslendim bunlara  oy vermeye devam etmeyin, ülkeyi başka bir yere götürmek istiyor diye.
Arkadaşlar Türkiye buna hak etmiyor. Bunlara oy veren vatandaşlarımızın bu yanlıştan döneceklerine inanıyorum. Ülkenin geleceğini düşünen insanların yanında olacaklarına inanıyorum. Bıkmadan usanmadan referandum öncesi nasıl çalıştıysa çalışmalarımızı devam etmeliyiz.
“Birbirimizi eleştirmek hastalığından kurtulmalıyız”
 İl başkanları toplantısında aynısını söyledim. Bu partiye zarar veren kişisel mücadele eden, partide her türlü oyun oynayanlara müsamaha edilmemeli.
Arkadaşlar millet can derdinde ülke bitmiş, cumhuriyet elde etmiş diyor. Genel başkanlığı önü açıldı. Kongre zamanında aday ol. Ama şimdiden oyun yapmasın, gelip burada korsan miting yapmasın.
Hep beraber bu zararlı unsurları kınamalı ve önlem alınmalı.
Kongre toplayan arkadaşlar bizim genel başkan yalan söylemiyor diyorlar. Ya arkadaşlar dürüstlük yanlış mı?   Olması gereken şeyler eleştirildi.  Şu gelirse bu gelirse oy veririz. Erdal İnönü'yü eleştirdiler. Siyaset konuşmak değil şaklabanlık yapmak değil abidik gubidik  yapmak değil. Güven veren insanla yola çıkmak gerekir.
Genel başkanda hatalı olabilir. Bu tartışmayı kongre zamanı dışında yapanları bizleri eleştirenleri şiddetle kınıyorum.
Biz kimsenin yanında değil partinin yanındayız. Bu partinin içinde saygı gösterilen şey sizin şahsınıza değil. Buna denenenler oldu.
Bu partiye sahip çıkın.  Olduğunuz ve partiye hizmet olduğunuz sürece omuzlar üzerinde taşınırsınız.
Bundan sonraki siyaset Türkiye'deki dengeleri gözleyen bir siyaset olacak. Türkiye'yi kucaklayacak bir siyaset olacak.
12 Eylül nasıl gayrimeşru  12  Eylül anayasası nasıl gayrimeşru ise bu referandum sonuçları da gayrimeşrudur.
Birlik içinde bütünlük içinde beraberlik içinde çalışmalıyız. Ağlamaya sızlamaya gerek yok. Son noktayı CHP koyacaktır. Kendimize güveneceğiz tüm üyelerimiz herkes kendini görevli hissederek  ve yakınlarını vatandaşlarını ikna edecek.
2019'da kırsalda belediye başkanlarını da alacağız bu tablo bunu gösteriyor.
Partisine hizmet etmiyorsa istediği o değere ulaşamaz. Siyaset bize itibar kazandırır... Partinin neferi olmak yeter..
Arslan, genel başkan ve yöneticileri  eleştirdi
Söz alan CHP Odunpazarı Belediye meclis üyesi İbrahim Arslan, referandum sonuçlarını yaptığı analizleri  kısaca anlattı. Arslan daha sonra genel başkan ve genel merkez yöneticilerine yönelik eleştirilerde bulundu.
Başta tüm CHP’lilere teşekkür eden sonra hayır oyları çıkması için mücadele eden  tüm vatandaşlara ve sadece hayır oy verenlere  de teşekkür eden İbrahim Arslan şöyle konuştu:
Genel merkez  iki tane stratejik hata yaptı. Biz hep savunmada kaldık.
OHAL... OHAL'in koşullarında seçime katıldık... Sonra yakındık. O zaman tavrını koymalıydık. CHP derhal zaman yitirmeden kendisine dönmeli. Program yenilemek zorundayız. Dünya değişmiştir, Türkiye değişmiştir, toplum değişmiştir. Benim oğlumun bakışı, özlemleri farklı. Ben onlara yaklaşmak zorundayım. CHP dünyayı ve Türkiye'yi yeniden yorumlayım program kurultayı yapmalıdır.
Partinin kurumsal olarak yenilenmeli, tüzük yenilenmelidir, örgütlenme anlayışı değişmelidir. Siyasal kadro da yenilenmelidir. Bunu yaparsak acaba öteki ne der diye başarılı olamayız. Sosyal demokratlar oy versin solcular oy vermesin diyemez. O nedenle başkalaşmamayı önemsiyorum. Ben ne dersem öbürü ne derse inandırıcılığımızı güvenirliğimizi yitiriyoruz.
İnanları umuda tutan bir sonuç çıkmıştır. 1 yılda CHP kurumsallaşmayı yapmalı, olağanüstü kurultayı yapılmalıdır. 2019 yılında olası erken seçim olmazsa önce yerel seçimler yapılacaktır tarih belli. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı seçim. CHP ne pahasına olursa olsun yerel seçimlerde yerel iktidarını yapmalıdır. 
Tartışma alevleniyor
Arslan’ın genel başkan ve genel merkez yöneticilerine sert eleştirileri üzerine CHP İl Başkanı Sinan Özkar yeniden söz alarak kürsüye çıktı.
Özkar şunları söyledi:
“Genel başkan hatalı olabilir. Bizim bunu örtüp genel başkanı savunmaya geçinmemiz gerekir. O kongreye kadar bizim genel başkanımızdır. Bu saldırıları göğüslememiz gerekir. B u saldırganlık hamaset nedir?
İnsanları sokağa çıkarmak istedikleri zaman genel başkan ne yapmalıydı. Olgun olduğunu gösterdi. Yurttaşların can güvenliğini, mal güvenliğini için olgunluk gösterdi.
Kontrollü darbe olduğunu belliydi. Şimdi söyledi o zaman söylemedi ..
Nasılsa  piyasaya çıkacak.
Bizim en büyük hastalığımız bu. Şehit cenazesi ile facebok ile yazdım. Aman Allahım önce bana partililerim saldırdı. Bana açıp başkanım bu ağır olmuş, sil diyeceğine bana saldırıyorlar. Bir AKP'li internet sitesinde bana yazımın ağır olduğunu söylüyor ama diğer tarafta da bu saldırıyı eleştiriyordu.
Bu hastalıklardan kurtulmamız lazım.
Herşeyi yıpratmak için kampanya yürütmek için vazgeçin. Bir milletvekilimiz denize dökme meselesi. Adamı biz linç ettik. Bir anlayın, görün değerlendirin.
Bu hastalık nereden girdi virüs gibi…
 Arslan oturduğu yerden söze girmesi üzerine söz düeollası gerçekleşti.
Arslan: Biz eleştirilerimizi nerede yapacağız.
Özkar: Haksız yere yaptığınızı söylüyorum.
Arslan: Beni hedef alarak konuşuyorsunuz. Doğru dürüst tartışamıyoruz. Kendi içimizde konuşalım.
Özkar: Genel başkandan başladın, başkan yardımcılarına girdin.
Arslan: Ama burada  siz gazetecilerin önünde Muharrem İnce’nin mitingini korsan miting olarak eleştiriyorsunuz.
Özkar: Korsan mitingti. Ben onu yaptırmazdım. Bir kişi ısrarla davet ediyor, planlanıp halledilmiş. Sonra ilan ettiler. Yoksa yaptırmazdım.
(Bazı partililer eleştirilerde bulunuyor)
Akın Sallarel: Basın önünde tartışmayalım.
İbrahim Arslan: Ben buraya dosya ile geldim. Partililiğimi kimse sorgulayamaz. Ben sokakta çıkıp genel başkan veya genel merkez yöneticileri ile kötü sözler veya eleştirirsem haklısınız. Ancak biz düşünceyi ifade etmeyi, saldırı olarak ifade ederseniz bunlar doğru yakıştırmalar değildir.
Özkar: Genel başkan dahil yöneticileri iyi dinlemek gerekir, onları savunmamız gerekir. Onlar partinin temsilcisi. Onları savunmak zorundayız.
Bu tartışmanın sonunda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt kürsüye çıkarak ortamı yumuşattı.
 
 
Editör: TE Bilişim