Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94’üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yayımladığı mesajında, ulusal birlik ve beraberliğin önemine değindi. 30 Ağustos’un yokluk içindeki bir ulusun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tam bağımsızlık şiarıyla ayağa kalktığı gün olduğunu belirten Çakırözer, “Kazanılan zafer, sadece Türk ulusunun değil, tüm mazlum milletlerin özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin adıdır. Yürekleri vatan aşkıyla dolu Anadolu’nun kadın erkek, genç yaşlı tüm evlatlarının tam 94 yıl önce yaktığı bu meşale, bugün vatanın dört bir yanında aydınlanmaya devam etmektedir” diye belirtti.
“Birlikte olan ulusu hiçbir güç yenemez”
1922 yılındaki zafer yürüyüşündeki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun, bu günlerde daha bir anlamlı ve hiç akıldan çıkarılmaması gerektiğini de ifade eden Çakırözer, mesajına şöyle devam etti:
“Milletimizin can ve mal güvenliği ile vatanımızın korunmasını sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman milletinin yanında olmuştur. FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinde şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir ve darbe gecesinin kaderini değiştiren ordumuzun içindeki kahraman Atatürkçü subay ve astsubayların payı çok büyüktür. Silahlı kuvvetlerimizin bundan sonra da vatanımızın, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve ulusal çıkarlarımızın korunmasında üzerine düşen vazifeyi en mükemmel şekilde yapacağına inancım sonsuzdur. Tarihini ve tarihinden güç almayı unutan millet ise yok olmaya mahkumdur! Zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu büyük zaferi bize armağan eden kurtuluş ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Fedakarlığın, onurun, ülke sevgisinin, bağımsızlık ve özgürlüğün bir ulus için tam ve çelikten ifadesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun.”
Editör: TE Bilişim