CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Belediye iken mahalleye dönüştürülen Kırka'da kahvehaneleri gezerek, yurttaşların sıkıntılarını dinledi. Anayasa değişikliği paketine neden 'Hayır' dediklerini de anlatan Çakırözer, Kırkalılardan destek isteyerek, “Bizler bütün yetkileri tek adamda toplayan Anayasa değişikliğine karşıyız. Gelin bizlere destek verin, yardım edin, birlik olalım, bu teklife hep birlikte 'Hayır' diyelim” dedi.
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, referandum çalışmaları öncesinde yurttaşlarla bir araya gelmeye, onların sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Belediye iken mahalleye dönüştürülen Kırka'da yurttaşlarla bir araya gelen CHP'li Çakırözer, Kırka kahvehanelerinde anayasa değişikliği teklifi sırasında Meclis'te yaşananları anlattı, pakete neden 'Hayır' dediklerini dile getirdi.
 
MECLİS'TE YAŞANANLARI ANLATTI
 
Genel Kurul görüşmeleri sırasında Anayasa değişikliği teklifini Meclis'ten geçirmemek için CHP grubu olarak direndiklerini ve mücadele ettiklerini söyleyen Çakırözer, “ Bizler tüm milletvekillerilmizle sabahlara kadar Meclis'te olabildiğince direnişimizi sürdürdük. Meclis'te yaşananların ulusal kanallar aracılığıyla yayınlanmasını da istedik ama izin vermediler. Bizler de baskı ve yasaklara rağmen gerek sosyal medya gerekse Şeker Tv aracılığıyla siz yurttaşlarımızın haber alma özgürlüğü için mücadelemizi sürdürdük.  Şimdi mücadele sırası siz yurttaşlarımızda. Atatürk cumhuriyetine, demokrasiye inanan tüm yurtseverler hep birlikte direnecek ve 'Hayır' diyeceğiz” dedi.
 
HEP BİRLİKTE 'HAYIR' DİYELİM
 
Kırkalı yurttaşlardan destek isteyen Çakırözer, “Mesele tek adam meselesi değil, mesele vatan, demokrasi, memleket meselesi. Eğer bu Anayasa teklifi sizlerin iradesinden geçerse Meclis'in hiçbir yetkisi kalmayacak. Tüm yetkileri elinde toplayan tek adam istediği kurumu kurup, istediği kurumu kapatacak. Kırka'mıza istihdam sağlayan fabrikamazın çalışıp çalışmayacağı tek adamın iki dudağı arasında olacak ve bizler bunu hiçbir şekilde sorgulayamayacağız.  Hesap vermeyen, denetlenemeyen bir kişi bütün yetkileri elinde toplayacak. Bizler bütün yetkileri tek adamda toplayan Anayasa değişikliğine karşıyız. Gelin bizlere destek verin, yardım edin, birlik olalım, bu teklife hep birlikte 'Hayır' diyelim. Bugün 'Evet' derseniz, bir daha 'Hayır' deme fırsatınız olmayacak” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim