AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı ve Tepebaşı Belediyesi Meclis grub başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca'nın Tepebaşı Belediyesi'nin borç batağına açıklamalarına CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük yanı verdi. Yörük'ün yazılı açıklaması şöyle; "
AKP Tepebaşı ilçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın “Tepebaşı’nda bu borçlanma hızla artarken kalıcı, gelir artırıcı ve kaynak üretici ne yapılabilmiştir?” şeklindeki sorusunu ve açıklamasını büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içinde okuduk.
 
Sayın Başkan bu açıklaması ile sorumlusu olduğu hem Tepebaşı’na hem de Eskişehir’e ne kadar uzak kaldığını göstermiş oldu. Hazırladığı projeleri AB’den bile milyonlarca euroluk hibe alan bir belediyeye “kalıcı eser nerede? Gelir artırıcı ve kaynak üretici ne yapılmıştır?” diye sormak ya gündemi bilmemek ya da art niyetle açıklanabilir.
 
Tüm projeleri bir tarafa bırakalım, Sayın Başkana hatırlatalım ki kalıcı eser ille de taş duvar yaratmak değildir. En güzel kalıcı eser insana yapılan yatırımdır. Hayat Tepebaşı’nda denmesinin neden ortaya çıktığını anlamadan kalıcı eser diye taş duvar ve beton arayanlara da Tepebaşı’nda gösterebileceğimiz ve CHP belediyesi zamanında yapılmış onlarca eser var.
 
Sayın Başkanı açıkça buradan davet ediyoruz. Bizim misafirimiz olsun, biz kendisini Tepebaşı’nda bir gezdirelim. AKP’den aldığımız Tepebaşı ile AKP sonrası Tepebaşı’nı bir gezelim de aradaki farkı gösterelim. Örneğin bir Alzheimer Merkezi’ne gidelim. Yaşlılarımızın elini öptükten sonra Şirintepe’ye geçelim, çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı tedavisi yapılırken Sağlık Merkezini gösterelim. Ve diyelim ki sizin hastanelerinizde bile sağlık katkı payı alınırken burada herhangi, bir katkı payı alınmadığını hatırlatalım. Sonra Deneyimli Kafelere geçelim çayımızı orada içelim. Bitmedi, genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce vatandaşımızın meslek edindiği, eğitim, hobi, spor, müzik kurslarından ücretsiz yararlandığı Belde Evlerimize gidelim. Binlerce Tepebaşılı ile kalıcı eser üzerine biraz konuşalım.
Kayıtlar için sabah namazından sıraya girilen Gençlik Merkezlerimize uğrayalım. Türkiye’de tek olan Çocuk Senfoni Orkestramıza geçelim… Bunu yazmakla bitiremeyiz.
Sayın başkan davetimize icabet etsin tüm Eskişehir’in ve Türkiye’nin hayranlıkla izlediği projeleri kendi gözleriyle görsün…
 
Yalnız en az 1 haftasını ayırsın ki bu ziyaretlere ancak hepsini ziyaret etmiş oluruz.
 
Ne yazık ki kalıcı eser diyerek Tepebaşı’na bunca yıldır yapılan yatırımları görmeyenler 15 temmuz bataklığına fırsat verenlerdir. Bütün uyarılarımıza rağmen zamanında beraber hareket ettikleri FETÖ’nün bıraktığı derin darbe izleri bu ülkeye bırakılmış en büyük kalıcı eserdir. Bizler buna rağmen üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kalıcı eserlerden anladığımız doğrudan insanlara yapılan yatırımlardır.
Gerçek kalıcı eser kandırılmamak ve kandırmamaktır.
Gerçek kalıcı eser, alnı ak başı dik gezebilen bir toplum yaratmaktır.
Ne mutlu ki Hayat Tepebaşı’nda var.
 
Saygılarımla…
 
Vural Yörük
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı
 
 
NOT:
Aşağıda CHP’li Tepebaşı Belediyesinin projelerinden sadece bazılarını paylaşıyoruz. Sayın Başkan kaynarca bu listeyi mümkünse alsın, kessin, saklasın, bilgisi olur.  
 

19 Mayıs Gençlik Merkezi
1965 Efsane Eskişehirspor Futbol Sahası
23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi
Ağaçlandırma
Altın Ayaklar
Atila Özer Karikatürlü Ev
Belde Evleri
Doğal Yaşam Merkezi
Ekolojik Pazar
Esentepe Çocuk Sanat Merkezi
Gençlik Orkestrası
Gençlik Tiyatrosu
Gezici Eğitim TIRI
Gıda Dedektifleri
Gökkuşağı Kafe
Güneş Enerjili Hayvansal Sulama Sistemi
Güneş Enerjili Şarj İstasyonları
Güneş Panelleri
Hipoterapi
Hobi Bahçeleri
İmece Merkezi ve Aşevi
Kırsal Kalkınma Projesi (TARGES)
Kış Kursları
Kültür Turları
Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri
Okul ve Cami Temizlikleri
Özdilek Sanat Merkezi
Pişmiş Toprak Sempozyumu
Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Sosyal Yaşam Merkezi
Sosyal Yaşam Okulu
Sukurusu Uygulama Merkezi
Tohumdan Fidana
Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı
Ulusal Sanat Çalıştayı
Uluslararası Şiir Buluşması
Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi
Yaz Okulları
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi
 
Editör: TE Bilişim