CHP’nin Pazar toplantısında CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, kamuoyu önünde ‘parti içi meselesi’ni gündeme getirerek kendisini almak isteyenlere seslenerek, “Sağlık üyeler var dediğiniz üyelerin karşısına nasıl aday çıkaracaksınız” dedi.

Günlerdir gazetelerde kendisi ve il yönetimi ile ilgili “görevden alma” çabaları ile haber ve yorumların yer aldığını belirten CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, İl Başkanının milletvekili aday adayı olduğu için istifa ettiğini ve  Ocak ayında ortak bir istekle  kendisini il başkanı olarak atandığını belirterek, “Ben herkesle geçinen hatta hiç kimseyle tartışması olmayan bir kişiyim.  Seçimden sonra sürekli yönetimleri ilçe yönetimlerinin görevde alma çalışmalarını okuyoruz. Beni görevden alacaktanız da Ocak ayında niye göreve getirdiniz” dedi.

Genç ve dinamik bir kadro ile seçim sürecinde çalıştıklarını, bu süreç içinde 30 sayfalık faaliyet raporlarını hazırladıklarını belirten Yeniceli, “Geceli-gündüzlü çalıştık. Zafere imza attık. Görevden almaya çalışıyorlar. İl başkanı örgütün başıdır. Bugüne kadar terbiyemi hiç bozmadım. Ancak CHP’nin tüzel kişiliğini ezdirmem, bu kutsaldır” diye konuştu.

Bazı partililerin, “görevden almak isteyen kişiler kimler” diye sorusuna, ‘”Gazeteleri okuyun anlarsanız” diye yanıt veren CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, şunları söyledi: “Örgütün seçim takvimi başlamış. 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında liste asılacak. 15 Ağustos 6 Eylül tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. 25 Ekim ile 11 Kasım tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak.  Yani seçim takvimi başlıyor. Benim yerime birilerini istiyorsanız bu seçim sürecinde çalışın.  Ön seçim yaptırmayacaklar. Ben aday adaylık süreci içinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşüp ve Eskişehir örgütünün üyelik yapısının sağlıklı bir üye olduğunu söyledim.  Ön seçim yaptırmak istemeyenler Eskişehir örgütünün üye yapısının sağlıksız olduğunu söylediler. Bunu diyenler sağlıksız üyelerin önüne nasıl aday çıkaracaklar.  Görevden alıp atama yapacaksınız sonra yenide üye yapacaksınız. Partililere sesleniyorum. Parti içi demokrasiye ve parti örgütüne sahip çıkın, örgütte sağlıklı seçim yaptıralım.”

Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan ise, parti içi meseleleri gazetecilerin önünde konuşulmasına tepki göstererek, “Şimdi gazetelerde CHP karıştı diye haberler çıkacak, gündem başka yöne kayacak. Parti içi meseleleri gazeteler gittikten sonra konuşmasına devam edin” diye konuştu. Yeniceli daha sonra konuşmasını bitirdi.

Editör: TE Bilişim