CHP Eskişehir İl Yönetim Kurulu'nun düzenlediği, parti içi eğitim kapsamında il ve ilçe yöneticilerine Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi verildi. Eğitimi Parti Okulu Bölge Koordinatörü Ali Osman Üstün verdi. Eğitimin, sosyal proje üretme ve uygulama kısmında üç grup halinde, üç adet ayrı proje gerçekleştirecek.  1. Grup Sosyal Proje etkinliği sonuçlandı. 1.grubun gerçekleştireceği sosyal projenin adı “Siftah Yapmayan Esnaf Kalmasın, İhtiyaç Sahibi Aileler Yararlansın'” olarak belirlendi. Projenin amacı ise, Eskişehir 'de küçük esnaftan alışveriş yapılarak, satın alınan ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak.
Proje ile ilgili CHP’den yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Bildiğiniz üzere ülkemiz, ekonomik ve siyasi olarak zor bir dönemden geçiyor ve ciddi bir kriz yaşanıyor. Bir tarafta OHAL ortamında bir gecede çıkarılan KHK ile işten el çektirilen yüz binlerle ifade edilen işsiz kalmış yurttaşlarımız, diğer tarafta ekonomik olarak çökmüş, üretim yapamayan KOBİ'ler ve siftah yapmadan dükkan kapatan esnaflarımız.   İşsizlik, son 30 yılın en yüksek seviyesindedir. Döviz kuru, her türlü müdahaleye rağmen yükselişe devam etmektedir. CHP'li yöneticiler ve proje grubu üyeleri olarak bizler;  yaptığımız çalışma neticesinde, esnafımızın sorunlarını yerinde dinledik. Oluşturduğumuz bütçe ile kenarda köşede kalmış esnafımızdan alışveriş yaptık. Alışveriş yaptığımız esnafın rafında, satın aldığımız ürünlerden bazen 4 adet bulunmadığını ve rafların boş olduğunu üzülerek gördük. 13 mahalle ve Taşbaşı bölgesini kapsayan, toplam 20 esnafımızla yaptığımız bu çalışma neticesinde bir kez daha anladık ki; devlete hiç yükü olmayan küçük esnaf çok zor durumda, yoksullaşan yurttaşlarımız alışveriş yapamaz hale gelmiş. Her semte açılmış olan büyük zincir marketlerin şubeleri, küçük esnafın durumunu daha da güçleştirirken, geleneklerimizde var olan dayanışma ruhumuz kaybolmuş.”
Proje sonucunun da aktarıldığı açıklamada, “İhtiyacı olan yoksul  4 aileye alışveriş kolilerimizi ulaştırarak proje çalışmamızı tamamladık” denildi.
1.Grup Sosyal Proje Ekibi şu isimlerden oluşuyor: “Recep Taşel, Kazım Durur, Nesrin Önen, Hüseyin Gözütok, Merve Baki, Ali Ay, Sülya Akbulut. Proje Danışmanı Melike Karaçay.”   

 
Editör: TE Bilişim