AYDIN SARIOĞLU - HAMZA YAZGAN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Şişli Belediyesi'nde yaşanan olaylar ve Emir Sarıgül'ün istifasına ilişkin, "Partimiz gelişmeleri yakından takip ediyor. Bazı medya organları bu konuyu abartıyor. Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin parti disiplini içinde hareket etmesi gerekir" yorumunda bulundu.
Eskişehir’e bazı etkinliklere katılmak üzere gelen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Şişli Belediyesi’nde yaşanan olayları değerlendirdi. Partinin gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Ağababa, “Şişli halkı merak etmesin partimiz sorunu köklü olarak çözecektir. Bazı medya organları ise bu konuyu çok fazla abartıyor. Bir belediye Başkan Yardımcısının istifa etmesini Türkiye’nin en büyük merkez medyası gazetesine manşet yapabiliyor. Bunun da anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin böyle tartışılmasını da doğru bulmuyoruz. Türkiye’de en başarılı Belediye Başkanları CHP’li başkanlar. Güzel işler yapan CHP’li belediyeler. Böyle bir tartışmanın olması partimize de zarar veriyor. Orada bulunan Belediye Başkanının ve Belediye Meclis üyelerinin biraz daha parti disiplini içinde hareket etmesi gerekiyor. Disiplinli çalışılması gerekiyor. Bu konuda partiyi yıpratacak herkesin disipline verilmesi gerekiyor. Bu konunun ciddi şekilde ele alınması gerekiyor. Hiç kimse CHP’li belediye başkanlarının yoktan var ettiği emeklerini yok etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

“HERKESİN AKLINI BAŞINA ALACAĞI UYGULAMALAR YAPILACAK”
Ağababa, "Şişli halkının verdiği oylara kimsenin haksızlık yapmaya hakkı yok" diyerek, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili değerlendirmeyi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağız. Ama CHP’li belediyelere kimsenin zarar vermeye hakkı yok. Çünkü CHP’li belediyeler yokluk içinde çalışıyor. Şişli halkına da kimsenin haksızlık yapmasına hakkı yok. Herkesin aklını başına alacağı uygulamalar yapılacak.”
Editör: TE Bilişim