CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anayasa paketine ilişkin kaygılarını, pakete neden ‘Hayır’ dediklerini anlatmayı sürdürüyor.
Kahvehanelerde yurttaşlarla bir araya gelen Çakırözer hem Anayasa paketine ilişkin kaygılarını anlattı, hem de kamu kuruluşlarının Varlık Fonu’na devredilmesini eleştirdi. Çakırözer, “Devletin kritik kurumları bir gecede sorgusuz sualsiz Varlık Fonu’na devredildi, devletin yıllarca yaptığı birikim, sizin, bizim, yavrularımızın, hepimizin geleceği ipotek edildi” dedi.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Anayasa paketine ilişkin kaygılarını anlatmayı sürdürüyor. Önceki gün Eskişehir’deki kahvehaneleri gezen Çakırözer hem yurttaşların sıkıntılarını dinledi, hem de Anayasa paketine neden ‘Hayır’ dediklerini anlattı.
Eskişehir’in merkez mahallelerinde yer alan kahvehaneleri ziyaret eden Çakırözer, anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, yurttaşlardan destek istedi.
 
YURTTAŞIN GELECEĞİ İPOTEK EDİLDİ
Ziyareti sırasında OHAL altında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’deki bazı kamu kuruluşları ve büyük şirketlerin Varlık Fonu’na devredilmesini eleştiren Çakırözer, “Milletin, sizlerin vergisiyle, alın teriyle kurulan Ziraat Bankası, PTT, yüz yıllık kuruluşlar Fona devredildi. Devletin yıllarca yaptığı birikim hiçbir şekilde denetlenmeden Varlık Fonu’na devredilerek hem ülkenin, hem yurttaşın geleceği ipotek edildi. Kamunun birikimleri tek tek satılırken, yurttaşın tasarrufları azalıp borçları artarken alınan bu karar, ülkenin ekonomisini bitirmiştir. Sizin, bizim, yavrularımızın, hepimizin geleceği ipotek edilmiştir” dedi.
TÜRKİYE’NİN SORUNLARI ÇÖZÜLMÜYOR
Emeklilerin yoğunlukta olduğu kahvehanelerde sıkıntıları da dinleyen Çakırözer, Anayasa paketine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu,  “Önümüze getirilecek olan bu paket sadece tek adama tüm yetkileri veriyor, Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmüyor. Pakette terör, ekonomi, işsizlik, bozulan eğitim sistemine ilişkin tek bir madde yok.. Tüm yetkiler sınırsız, sorgulanmadan tek adama verilerek Türkiye bir maceranın içine sürükleniyor. Neyin ne olacağı bilinmeyen ucu açık bir macera. Biz bu belirsizliğe, maceraya, tüm yetkilerin tek elde toplanmasına karşı çıkıyoruz. Sizlerin de bu belirsizliği kabul etmeyeceğinize inanıyor, sizlerden destek istiyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim