CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te temsilcisi olmayan partilere ‘Hayır’ ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak Büyük Birlik Partisi Eskişehir il Başkanlığını ziyaret eden Çakırözer, Anayasa değişikliği süreci hakkında bilgi verdi ve CHP’nin  neden ‘hayır’ dediğini aktırdı. Çakırözer, “Bizler CHP grubu olarak yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye sınırsız verilmesine karşıyız. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletini bir parti devleti haline dönüştürecektir. Adı kim olursa olsun, ister Erdoğan, ister Kılıçdaroğlu biz buna karşıyız. Toplumun tüm kesimlerini de ‘Hayır’ demeye çağırıyoruz”  dedi.
CHP ile BBP’nin bazen farklı görüşlerde olsalar da ülkenin geleceği konusunda kaygılarının genelde örtüştüğünü belirten Çakırözer, BBP yönetiminin istişareleri sonrasında Türkiye’nin yararına bir karar alacağına inandığını belirtti.
YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜ AYDINLATILMALI
BBP’nin 2009’da helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu da rahmetle andıklarını belirten Çakırözer, Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardındaki giz perdesinin kaldırılması için CHP olarak hem kamuoyuna hem de Meclis’te defalarca çağrı yaptıklarını, girişimde bulunduklarını ancak bunun AKP tarafından dikkate alınmadığını belirtti. Çakırözer, “Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı gibi merhum Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin  takipsizlikle sonuçlanan soruşturma hala aydınlatılmaya muhtaçtır” dedi.
UZUNOĞLU: İSTİŞARE EDİYORUZ
BBP İl Başkanı Hamdi Salim Uzunoğlu da ziyaret için teşekkür ederken, “BBP olarak her zaman ülkemizin birliği bütünlüğü ve geleceğini düşünen bir partiyiz. Anayasa paketine ilişkin istişarelerimiz devam ediyor. Bittiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 
Editör: TE Bilişim