Meclis’te basın açıklaması düzenleyen, Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yapılanın zulüm olduğunu dile getirdiler.
KİTAP ÖZETİ OKUYANLAR KİTAP YAZANLARI İŞTEN ATIYOR
CHP Eğitim Komisyonu sözcüsü Usluer: "Bu ülke diploması olmayanların Cumhurbaşkanı bile olabildiği, ama diploması olanların memurluktan atıldığı yer oldu. Diploması olanlara bu nefretiniz neden acaba? Kitap özeti okuyanlar kitap yazanları işten atıyor. Fetullah Gülen'i övmek için kitap yazan kişiyi dekan yapıp aynı okulda bildiriye imza atanları ihraç ettiler. Bunun adı zulüm işte! Mülkiye bu ülkenin gözbebeğidir, Cumhuriyetin temelidir. Mülkiyeye kilit vurdular. Ama mülkiyeyi mülkiye yapan öğretmenleridir, öğrencileridir. O öğretmenlerin beynine, diline, kalemine kilit vuramayacaklar” ifadelerini kullandı.
AKADEMİSYENLERE KIYIM UYGULANIYOR
Akaydın: "Üniversitelerde operasyonlar FETÖ bahanesiyle yapılıyor ama birçok üniversitede yıllarca FETÖ'ye hizmet eden bir sürü akademisyen ve rektör hâlâ görevlerindeler. Bunlar itirafçı sıfatıyla göreve geri dönebilir ama sadece demokratik ifade özgürlüğünü kullandıkları için birçoğunu birebir tanıdığımız ve kefil olduğumuz değerli akademisyenlere kıyım uygulanıyor. Şu an FETÖcüler hâlâ görevdeler. Hatta atılacak akademisyenlerin listesini FETÖcüler yapıyor."
UTANMALILAR
Tanrıkulu: "Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ihraç edilen akademisyenlerin birçoğuyla tanışır, AKP’ye geçmeden önce bu akademisyenlerle birlikte olmuş, fikir alış verişi yapmış biri olarak bu KHK’ya imza attı. Başbakan yardımcılığı sevdasına attığı bu imza O’nun çocuklarına bırakacağı en kötü mirastır. OHAL’i millete değil devlete karşı ilan ettiklerini söylemişlerdi ama milletten ellerini çekemediler!  Utanmalılar!"
12 EYLÜL DARBESİNDE ALINANLARIN TAM 7 KATI
Balbay: "Ben 12 Eylül darbesini yaşamış biriyim. Bu yaşadıklarımız o günleri aratır halde. Bugün tek bir kararname ile görevlerinden alınanların sayısı 12 Eylül darbesinde alınanların tam 7 katıdır. Nazi Almanya’sı döneminde Albert Einstein Atatürk’e mektup yazmıştır. Bilim insanlarının en rahat çalışabileceği yerin Mustafa Kemal Türkiye’si olduğunu bildiği için. Bugün gelinen noktada, üniversitelerde üniversitelerden kimlerin atılmasını isteyen FETÖcüler var. Akademisyenlere yapılan bu zulme biz hayır diyoruz. Bu tablo Sarayın Üniversitelere savaş açmasıdır!"

 
Editör: TE Bilişim