Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova kamuoyunun 16 Nisan 2017’de yapılacak referanduma kilitlendiğini belirterek,  meclisteki muhalefet partilerinin yeterli direnci göstermemeleri  üzerine sandığın milletin önüne konulduğunu söyledi.
DSP olarak buna karşı olduklarını defalarca dile getirdiklerini hatırlatan Tambova, “Şimdi referandum adı altında milletlimize kendi hakimiyetinin temel taşı olan Gazi Meclisimizin işlevsiz hale getirilmesi ve Cumhuriyet değerlerimizin tamamen ortadan kaldırılması oylatılacaktır” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, parti içindeki rakiplerini bertaraf edebilmek için “AKP’nin yedeği”ne yerleştirmek ve CHP’yi de etkili bir muhalefet sergilememekle suçlayan DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, “DSP olarak oyumuzun renginin kahverengi olduğunu ve referandumda hayır oyu kullanacağımızı açıklıyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu günler de yine, Ecevit’in öğretilerine, DSP’nin iktidar tecrübesine ve inançlı kadrolarını ihtiyaç vardır. Herkes bu gerçekle yüzleşmelidir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim