CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Pazar günü yapılacak olan anayasa referandumu öncesinde son değerlendirmelerde bulunarak, yurttaşlara sandığa gidin ve oyunuzu kullanın çağrısında bulundu. Çakırözer, “Geleceğimiz, çocuklarımız için 16 Nisan’da sandıklara gidelim ve vereceğimiz ‘Hayır’ oylarıyla demokrasi ve Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkalım” dedi.
DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İÇİN SANDIKLARA
CHP’li Çakırözer Pazar günü yapılacak olan anayasa referandumu öncesinde son değerlendirmelerde bulundu. Çakırözer Anayasa değişikliği paketine karşı çıkma gerekçelerini şu şekilde anlattı:
 “Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz tüm ziyaretlerde, buluşmalarda yurttaşlarımıza anlattık, önümüze getirilen bu yönetim değişikliği halkın sorunlarına çözümler bulmak yerine, Türkiye’de tüm yetkileri, sorgusuz, sualsiz ve denetimsiz biçimde tek kişiye verilmesini öngörüyor. Pakette, tüm halkın Başkanı olacak bu kişinin tarafsızlığı olmayacak. Tek adam hem cumhurun Başkanı, hem de partisinin genel başkanı olacak.  Hem Meclis çoğunluğu olacak. Hem Anayasa Mahkemesi olacak.. Hakimler Savcılar Kurulu olacak, tüm yargı organlarının başı olacak. Tek adam her şey olacak ve her şeye sınırsız hükmedecek. Bizler demokratik, laik ve çağdaş bir Türkiye’de yaşama arzusu ile önümüze getirilen bu pakete karşı çıkıyoruz ve ‘Hayır’ diyoruz. Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında da tüm yurttaşlarımıza ‘Hayır’ çağrısında bulunuyoruz” dedi.
UMUT DOLU YARINLAR İÇİN HAYIR
Çakırözer, “Farklı düşüncelere, inançlara, kimliklere saygı duyan, cumhuriyet ve demokrasi sevdalısı tüm yurttaşlarımızla aydınlık günlerimizi hep birlikte yaratacağımıza inanıyoruz! Karamsarlık, korku ve kaygı dolu bir ülke yerine, ‘umut’ dolu bir Türkiye için ‘Hayır’ diyor, tüm yurttaşlarımızdan ‘Hayır’ için destek istiyoruz” dedi.
TÜM YURTTAŞLARA TEŞEKKÜR
Çakırözer, Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında şehrin farklı noktalarında halkın paketle ilgili bilgilendirilmesi için çalışmalar yürüten tüm yurttaşlara da teşekkürlerini iletti. Çakırözer, “Referandum öncesinde kamuoyunun bilgilendirilmesi için mahalle mahalle, ev ev, kapı kapı dolaşarak ‘Hayır’larımızı çoğaltmamıza yardımcı olan Cumhuriyet Halk Partimizin tüm emekçi üyelerine ki aralarında kıymetli milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın özverili üyeleri yer almaktadır, hepsine tek tek emekleri için teşekkür ederim. Ayrıca, ‘Hayır’ların çoğaltılmasında olağanüstü çaba gösteren Vatan Partili, Saadet Partili, DP, DSP, DYP, ANAP ve daha birçok ‘Hayır’ diyen partilerimize de teşekkür derim. Ayrıca demokrasinin sadece sandık olmadığını kurdukları geniş tabanlı Hayır Platformu ile ortaya koyan sivil toplum örgütlerimize de özverili çalışmaları için minnetimi ifade etmek isterim” dedi.
Referandum kampanyasının Eskişehir’de  büyük demokratik olgunluk, karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden Çakırözer “Bu kritik kararın iki yönünü oluşturan ‘Evet’ ve ‘Hayır’ tercihlerini büyük bir demokratik olgunluk içinde savunan tüm yurttaşlarımızı tebrik ediyorum. 16 Nisan’da milletimizin sağduyusu ile vereceği karar sonrasında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine, evrensel demokratik değerlere, bağımsız ve tarafsız yargının en temel unsuru olduğu hukuk devletine hep birlikte eriştireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim