CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve aralarında Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’in de bulunduğu CHP milletvekilleri mesleklerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevinin 75’inci gününde gözaltına alınan KHK mağduru akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek için oturma eylemi başlattılar. Gülmen ve Özakça’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan CHP milletvekilleri, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir.  Öğretmenlerimizin haklı taleplerinin yanındayız” dediler.

76 gündür açlık grevinde olan ve 2 gün önce evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek veren CHP’li vekiller dün Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yaptılar.  Gülmen ve Özakça serbest bırakılmazsa süresiz oturma eylemi başlatacaklarını dile getiren CHP’li vekiller, yaşananları kınayarak, Gülmen ve Özakça’nın serbest bırakılması çağrısında bulundular.

ÖĞRETMENLER BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI

Oturma eylemi sonrasında açıklamada bulunan Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ise, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın haklı taleplerinin yanında olduklarını söyledi. Çakırözer, “Bizler bugün burada tek istekleri mesleklerine geri dönebilmek olan gözaltındaki KHK mağduru akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek için geldik. Milletvekillerimizle birlikte çağrımızı yeniliyor, yaşananları kınıyor, yaşanan bu demokrasi ayıbının bir an önce son bulmasını diliyoruz. Gülmen ve Özakça ile aileleri serbest bırakılmalı, mesleklerine dönüş yolu açılmalıdır. Onlar da bir an önce vücutlarına kalıcı zarara yol açma riski taşıyan açlık grevini bitirmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim