Özgürlük ve Demokrasi Partisi Eskişehir’in 8. Genel kurulu ve konferansı  Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

ÖDP İl Başkanı Zekiye Öztürk,  herşeyi paranın belirlediği ve Neoliberal politikaların gericilikle birlikte alabildiğine dayatıldığı ülkemizin tanıyamaz hale geldiğini söyledi. İnsani duyguların paraya ve gericiliğe kurban edildiğini belirten Öztürk, “İnsanları katletmek, hapislere tıkmak bir siyaset aracı haline geliyor. Ama şunu da biliyoruz ki bu ülkenin onurlu, direngen, biat etmeyen, korkusuz eşkiyaları ve çapulcuları da var. Faşizme karşı laikliği, demokrasiyi ve özgürlükleri savunan ‘çapulcular’ da var bu ülkede” dedi.

ÖDP’nin emeğin, özgürlüğün, dayanışmanın ve direnenlerin partisi olduğunu, köklerinin tarihin derinliklerinde olan 20 yaşında bir parti olduğunu belirten ÖDP İl Başkanı Zekiye Öztürk, “ 8. Olağan kongre döneminde ise; insanlığa açlık, yoksulluk ve ölümden başka sunacağı bir seçeğini olmayan 21. Yüzyılın kapitalizmine karşı ’21. Yüzyılda Yeniden Devrim ve Sosyaliz’ şiarıyla partimiz, ideoloik, politik ve örgütsel olarak kedini yeniden örgütlemeyi hedeflemiştir” diye konuştu.

Daha sonra yapılan seçimde ÖDP İl Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Hüseyin Öztürk, Barış Erdinç Bilecen, Can Dirlik, Yalçın Türkmen, Merve Benzer, Duygu Bal ve Seher Kahraman”

Editör: TE Bilişim