CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Körs ve Elmalılar Derneği’nde bir araya geldiği yurttaşlara Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik yaklaşımının kabul edilemez olduğunu açıkladı. Çakırözer, Hollanda ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmesi için Türkiye ve başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleri arasında yapıcı diplomasiye ve sağduyulu yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu belirtti.
Muameleyi kınıyorum
Çakırözer, “Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik yaklaşımları kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum. Hollanda seçimleri öncesinde Türkiye üzerinden siyaset yapılmak isteniyor. Bırakın bakan olmayı hiçbir yurttaşlarımıza yapılmaması gereken davranışlar bunlar. Asla demokratik değil ve hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.
 Avrupa’daki Türkleri düşünmeliyiz
Hollanda hükümetine Türkiye üzerinden siyaset yapılmaması çağrısında bulunan Çakırözer, “Ülkemizde de iktidarıyla muhalefetiyle Hollanda’nın tutumuna tepkimizi göstermeliyiz. Nitekim gösteriyoruz da. Ama aynı zamanda gerilen ilişkilerin orada yaşayan yüzbinlerce yurttaşımızın ve Türkiye kökenli kardeşlerimizin huzurunu bozmaması için de hep birlikte sağduyulu bir yaklaşım içinde olmalıyız. Oradaki Türklerin huzurunu iktidarı ile muhalefeti ile hepimiz düşünmeliyiz. Bu yüzden Ankara ile Avrupa hükümetleri arasında bir an önce yapıcı diplomasiye ve sağduyuya ihtiyaç var” dedi.
Türkiye’nin de süratle dünyadaki algısını düzeltecek demokratik adımlar atmasına ihtiyaç olduğunu belirten Çakırözer,  OHAL yönetiminden olağan yönetime dönülmesi, basın ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklere getirilen kısıtlamaların kaldırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 
 Paket sorunları çözmüyor
Anayasa referandumuna ilişkin görüşlerini de paylaşan Çakırözer, “Anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargı Başkanın elinde olacak. Türkiye Cumhuriyeti tek adam rejimine teslim edilecek. Önceliklerimizin ülke sorunlarının birlikte çözümü olması gereken bu günlerde önümüze getirilen bu paket ne teröre, ne işsizliğe, ne de ekonomik krize çözüm üretmektedir. Hepimizin önceliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halk kime, hangi yetkiyi vermişse iktidar ve muhalefet olarak diyalog içinde uzlaşarak bu sorunlara çözüm bulmak olmalıdır” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim