Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Şükrü Ketenci, AKP ve hükümeti eleştirerek 14 yıldır izlenen iç ve dış politikalar nedeniyle ülkeyi içinden çıkılmaz bir batağa sokulduğunu öne sürdü.
Bölgedeki savaşa değinerek, Suriye’de bulunan askerleri ‘bataklıktan nasıl çıkaracaksınız’ diye soran Ketenci, “Suriye politikası tamamen bir fiyaskodur. Olan oradaki vatan evlatlarımıza olmuştur. Düne kadar ‘Ey Eset’ dediğiniz şimdi Sayın Beşşar Esad olmuştur. Şimdi de Suriye’de kandırıldık diyorsunuz” dedi.
Ülke ekonomisini de hızla yerle bir olduğunu öne süren Ketenci, “Can suyu adı altında 15 bin esnafa vermeyi vaat ettiğiniz faizsiz krediye 245 bin esnaf başvurmuştur. Yüzbinlerce esnaf borç batağında ve sicili bozulduğu için kredi kullanamamakta zaten ekonomi kötü olduğu için de para kazanamamaktadır. Sokaktaki vatandaşın da esnaftan farklı bir durumu yoktur.  Hükümet olarak bu durumla ilgili hiçbir önlem almamakta daha da gelecek nesilleri borçlandıracak dolara endeksli projeler ve yapılan yolların köprülerin açılışını yapmaktasınız. Bunu da sanki bir sanayi tesisi açılışı gibi gösterişlerle açmaktasınız. Vatandaş ekmek derdine düşmüş siz hala yol, köprü yaptık masallarıyla vatandaşı uyutmaktasınız” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim