Demokrat Parti Eskişehir  İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Başkan Yardımcıları Ahmet Dinç, Ümran Aksu, Ural Çakır, Güney Aksu, Beytullah Karabulut,  Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığına ziyarette bulundu.
Dölekçekiç, TEUD Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru ile emeklilerin sorunları ve bu sorunlarla ilgili neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. TUED Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, hedeflerinin daima intibak yasası olduğunu dile getirirken, “Bir liderin hedefi olmalı, hedefsiz bir lider hiçbir zaman başarıya ulaşamaz. Bizim de hedefimiz intibak yasasıydı. Yani 1964’te 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu kabul edildi ama intibakla ilgili bir çalışma o zamana kadar hiç olmadı. Biz sorunlarımıza devamlı siyasilere ilettik. Bunları dile getirirken birçok kurum ve kuruluş tarafından “intibaktan başka bir bilgisi yok” şeklinde tenkitlerle de karşılaştık. Sonunda İntibak Kanunu çıktı, intibak yapıldı. Bu aslında bir başarıdır. Başarıda yönetimimin de katkısı vardır 1975-1999 arasında eksik maaş alan çıktı, 3 bin kişiye kurum fazla maaş ödemiş onlar çıktı. Bu intibak yasası 6283 sayılı yasa olarak yürürlüğe girdi ama bu bir intibak değil iyileştirmedir” dedi.
Duru, DP yöneticilerine emeklilerin sorunları, tespit ve taleplerini içeren bir dosya verdi. DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç de emeklilerin sorunlarının farkında olduklarını, kurumların hatalarının emeklilerden çıkarılmaması gerektiğini belirterek sorunlara önem vererek çalışmalarında yer vereceklerini dile getirdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim