Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Şükrü Ketenci, helikopter kazası ile ilgili açıklama beklediklerini belirterek “Helikopter düşürüldü mü, tellere mi takıldı” diye sordu.

Parti il binasında konuşan Ketenci, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında 13 askerin şehit verildiğini hatırlatarak, “Tam da ABD’nin Suriye’de yapılanmış PYD ve YPG’nin terör örgütlerine silah vermesi sonucu akabinde olan bir kaza var. 13 şehidimiz var.  Bu topraklara alkışlarla, törenlerle geçirdiğimiz bir PYD var biliyorsunuz. Bu terör örgütlerini bugüne kadar tanımadık ve bundan sonra da ABD’nin desteklerine karşı çıkıyoruz” dedi.

Hükümet yetkililerden konuyla ilgili kesin bir açıklama beklediklerini ifade eden Ketenci,” Helikopterimiz düşürüldü mü tellere takılıp düştü mü” diye sordu.

İktidar tarafından yapılan liyakatsiz atamaların da yapıldığını kaydeden Ketenci, “ Cumhuriyet tarihinin son 15 senesine kadar hiç başımıza böyle bir şey gelmemiş.  Daha geçen ay atanan 900 hakimin AKP’nin il, ilçe başkanlıklarında görevli olduğu ve bunların sınavsız atanması için KHK’nın çıkarıldığının herkesin bilincindedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim