Dün gece Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaşanan tartışma sonrasında AK Parti grubunun meclisi terk etmesini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Büyükerşen’i eleştirdi.

 

BÜYÜKERŞEN’İN ÜSLUBUNA TEPKİ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in üslup sorunu olduğunu belirten Ünlü, “Bugün de bu üslup sorunun hat safhaya çıktığı, seviyenin yerlere düştüğü bir ortamı yaşıyoruz” diye konuştu. Büyükerşen’in geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamayı değerlendiren Ünlü Büyükerşen’in “Verilen kararları reddediyorlar sonra da tatmin oluyorlar nereleriyle tatmin oluyorlar bilmiyorum” dediğini aktararak, Başkan Büyükerşen’in seviyeyi düşürdüğünü, belden aşağı konuştuğunu belirtti. Ünlü şöyle konuştu: “Biz bu sözleri için çıkıp Yılmaz Büyükerşen’in özür dilemesini bekliyoruz, bu sözler kendinse yakışıyor olabilir o kendisine bu lafları yakıştırıyor olabilir, kendisi bundan hoşlanıyor da olabilir ama bir belediye başkanı bu tür bir üslup kullanamaz. Çıkacak Eskişehir halkından bu seviyesizlikten dolayı özür dileyecek. Arkadaşlarımızın yaptığı bu üslupsuzluğa bir tepkidir.”

 

BÜYÜKERŞEN’E SORDU

 

Eskişehir’de 65 yaş ve üstünü özel halk otobüslerinin ücretsiz bindirmemesi sonrasında yaşanan tartışmalara da değinen Ünlü, bunun sorumluluğunun da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu iddia etti. Ünlü şunları söyledi: “Bu sıkıntıdan Büyükşehir Belediyesi kaçamaz, şimdi dilekçe hazırlatıyoruz diyor, belediyenin işi arzuhalcilik değil, burası icra makamı, çözüm makamıdır. Halk Otobüsçüleri Odası başkanına sesleniyoruz; çıksın gerçekleri anlatsın, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Otobüsçüler Odası oturup anlaşacak, bu uygulama yerine getirilecek. Yaşlıların kanuni hakkı olan ücretsiz taşıma yerine getirilecek. Türkiye’de tüm illerde bu uygulanıyor ama Eskişehir’de uygulanmıyor. Buradan tüm 65 yaş üstü vatandaşlara sesleniyorum. Sizin gözyaşı dökmenizin müsebbibi Yılmaz Büyükerşen’dir. Arzuhalcilik değil, çözüm üretecek. Bilgi sahibi olmadan konuşuyorlar demiş sormuştum; 168 tane kültürde çalışan kişi var bunlar sanatçı mı terziler kuaförler kimdir? Kamuoyunu açıklansın bilgi sahibi değiliz, bilgi sahibi olmak istiyoruz.”

 

BÜYÜKERŞEN ESKİŞEHİR’İN ŞIMARIK ÇOCUĞU DEĞİLDİR

 

Büyükerşen’in Kent Meydanı’nın yılan hikayesine döndüğü yönündeki açıklamaları da değerlendiren Ünlü, Büyükerşen’in meydanın yapılmasını istemediğini öne sürdü. AK Parti’nin Eskişehir’de yapmak istediği bütün icraatların Büyükşehir Belediyesi’nce engellendiğini ve yılan hikayesine dönüştürüldüğünü dile getiren Ünlü, “Bunun örnekleri vardır, çevre yolunun tren yolunun yer altına alınması projelerinde Büyükşehir’in engellemelerini biliyoruz” dedi. Ünlü şunları kaydetti: “Bugün Eskişehir’de AK Parti’nin  meydan yapacak olması arkadaşları rahatsız etmektedir. Başbakanımız da söyledi burası meydan olacaktır, bu bizim tarafımızdan gerçekleştirilecektir. Biliyorsunuz caddeleri, bulvarları, meydanları büyükşehir belediyeleri yapar, ama bunu yapacak kabiliyetli olmadığı için biz yapacağız. Basına ve kamuoyuna ciddi görevleler düşüyor. Büyükerşen sorumluluğu üzerinden atmak için türlü atraksiyonlar yapıyor, Büyükerşen Eskişehir’in şımarık çocuğu değildir, her istediğimi yaparım küfür de ederim belden aşağı da konuşurum diye bir şey yok. Basının da bunun üzerine gitmesi gerekiyor.”

 

DAVA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

 

65 yaş üstü ile ilgili Eskişehir dışında hiçbir ilin sorun yaşamadığını ifade eden Ünlü, “Tüm illerde sorun yok, sizde sorun var bu niye hükümetten kaynaklansın, siz bunu uygulamanız gerekirken bu görevden kaçamazsınız. Sorumluluk Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’indir. Bundan kaçamayacak takipçisi olacağız. Özür dilemezse dava açmayı düşünüyoruz, yalancı kelimesi kullanılıyor çok rahat bu tür ithamlarda bulunabiliyor, kendisinin hangi konumda olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” 

Editör: TE Bilişim