CHP Eskişehir temsilcilerinden Es Ağrılılar Derneği’ne ‘Hayır’ ziyareti
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, , Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 16 Nisanda  yapılacak olan referandumda değişecek maddeleri ve hükümet sistemini anlatmak  ve ‘Hayır’ları çoğaltmak için 12 Nisan Çarşamba günü Es Ağrılılar Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Egemenliğimizi bir siyasi parti başkanına teslim etmek ister misiniz
Başkanlık sistemini ve oylanacak anayasa maddelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Egemenliğimizi bir siyasi parti başkanına teslim etmek ister misiniz? TBMM’yi onun karşısında güçsüz bırakmak ister misiniz? Halka karşı sorumlu olmayan, sorgulanamayan bir başkan ister misiniz? Oyunuzu kullanırken iyi düşünün. İstikrar diyorlar. İstikrar dediğimiz şey herkesin bir iş yapacaksa geleceği görebilecek durumda olması işini ona göre yapabilmesi demektir. Şu an referandum sonucu ne olursa olsun siz geleceği görebiliyor musunuz? Şu işimi yapayım zaten şunlar olacak diyebiliyor musunuz? Nerde o zaman istikrar. İyi düşünmek lazım arkadaşlar. Bunları iyi düşünmek lazım.” diyerek bu oylamanın önemini vurguladı.
Amaç Türkiye’nin yaralarını sarmak değil amaç tek adama ülkenin bütün imkanlarını sunmak
Anayasa değişikliğinin aslında Türkiye’nin yaralarını sarmak amaçlı olmadığını CHP İl Başkanı Sinan Özkar  şu sözlerle belirtti: “Anayasa’da aksayan yerler var bunların biz de farkındayız. Meclis de farkındaydı. Bu aksaklıkları düzeltebilmek adına mecliste dört parti bir araya gelmiş ve Anayasa Komisyonu’nu kurmuşlardı. Bu komisyonda düşündüler taşındılar ve atmış maddeyi kabul ettiler bu dört parti. Bu neredeyse anayasanın yarısı demek. AKP baktı bu iş olacak, aksaklıklar düzeltilecek gibi görünüyor AKP’den başkanlık dayatması geldi ve uzlaşma masası bu dayatma ile devrildi. Eğer iyi niyet olsaydı bu farklı partilerin yaptığı düzenlemeler kabul edilirdi ama amaç Türkiye’nin yaralarını sarmak değil amaç tek adama ülkenin bütün imkanlarını sunmaktı.”
Herkes sandığa gitmeli, ister ‘Evet’ ister ‘Hayır’ diyecek olsun
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç dernek sakinlerine oy kullanma vurgusu yaparak “Herkes sandığa gitmeli, ister ‘Evet’ ister ‘Hayır’ diyecek olsun. Katılım yüksek olmalı çünkü biliyorsunuz % 51 salt çoğunluğu alan başarılı sayılacak. Sadece oy kullanmak da yetmez. Oyunuzu kullandıktan sonra akşam 5’te sandıklara gidin. Sayımlarını kontrol edin, takip edin. “ dedi.
Heyet dernek sakinlerinin sorularını cevaplayıp sohbet ederek ziyaretlerine son verdi.
 
Editör: TE Bilişim