CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Abhaz Kültür Derneği’ni ziyaret ederek Hayır çağrısında bulundu.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anayasa referandumu öncesinde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ deme gerekçelerini anlatmaya devam ediyor. Son olarak Eskişehir Abhaz Kültür Derneği’ni ziyaret eden Çakırözer ve Ataç, Abhazların sıkıntı ve taleplerini dinleyerek, Anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
ABHAZLAR HER ZAMAN ÖRNEK OLMUŞTUR
Abhaz toplumunun kadın erkek bir arada yaşayan çağdaş yapısıyla her zaman örnek olduğunu belirten  Ataç, “Abhaz kültürünü Eskişehirimizin kültürüyle birleştiren, hem sosyal hem de ekonomik alanda Eskişehirimize büyük katkıları olan Abhaz hemşehrilerimizle bir arada olmak bizlere gurur verdi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği Eskişehirimizde Ahbazlar da Eskişehirimiz ayrılmaz parçası.  Bizler Ahbaz kültürünün yaşaması adına her zaman sizlerin destekçisiyiz. Bizlerin birlik ve beraberliği bütün platformlarda güçlenerek devam edecektir” dedi.
EGEMENLİĞİN TEK ELDE TOPLANMASINA KARŞI ÇIKIYORUZ
Eskişehir’deki Abhazlara Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ demeye çağıran Çakırözer, “Bizler demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe inanmış insanlarız. Parlamenter sistemin yok edilmek istenmesine, egemenliğin tek elde toplanmasına karşı çıkıyoruz. Egemenliğin halkta kalmasını istiyoruz. Eskişehir’de yaşayan Abhaz hemşehrilerimizin de sağduyu ile hareket edeceklerine, halkın egemenliğini saraya teslim etmeyeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.
Ziyarete Abhaz Derneği Onursal Başkanı Selahettin Kaya ve İnegöl Abhaz Derneği Başkanı İrfan Kap ile yönetim kurulu üyeleri de katılırken, Çakırözer ve Ataç Abhazların sıkıntı ve taleplerinin giderilmesi için çalışacaklarının sözünü verdi.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim