CHP Parti Meclis Üyesi Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın Eğitiş İş Sendikasının yeni yönetimini kutladı.

 

Usluer ve Akaydın yeni merkez yönetim kuruluna seçilen   Mehmet Balık Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. OHAL sürecinde CHP tarafından oluşturulan kriz masasının eğitim ayağında yer alan Usluer ve Akaydın eğitimdeki güncel sorunları konuştular.

Usluer Eskişehir Eğitim İş Şube Başkanlığı da yapmış olan Ebru Sungar’ın Eğitim İş’in yeni merkez yönetim kurulunda olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eğitim İş yeni MYK üyesi Ebru Sungar’da Eskişehir milletvekili olarak Gaye Usluer'in özellikle Eskişehir yerelinde ve genelde de eğitim konusunda çok çaba sarf ettiğini dile getirdi. Ana muhalefet partisi olarak CHP'ye çok görev düştüğünü vurgulayan Sungar, yeni görevinde de Usluer ve CHP ile yakın temasta olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

LAİK EĞİTİMDEN TAVİZ VERİLEMEZ

Aynı gün MEB'in yürürlüğe geçirdiği proje okulları ile ilgili basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Usluer ve Akaydın laik ve bilimsel eğitimin yok edilmeye çalışıldığını ve ciddi bir tehlikenin kapıda olduğunu dile getirdiler. Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık ise öğretmenlerin de bu konuda ciddi bir görevinin olduğunu, sadece öğrenciye ders vermekle kalınmaması gerektiğini, köyde köy kahvesindeki vatandaşa olup biteni doğru bir dille anlatmanın önemli olduğunu vurguladı. Öğretmenlerin bu anlamda önemli bir misyon üstlenmesi gerektiğini söyleyen Balık, laik eğitim konusunda asla taviz verilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

TEMAS HALİNDE OLALIM

Usluer, TBMM Milli Eğitim, Kültür Gençlik, Spor komisyonu sözcüsü olması nedeniyle eğitim konunda çok büyük hassasiyet gösterdiklerini, kendisi de bir akademisyen olması nedeniyle bu alana hakim olduğunu dile getirerek, "Biz eğitim konusunu birçok meseleden önemli görüyoruz. Büyük sorunlarla boğuşuyoruz. Ciddi sorunlar kapımızda. Biri bitmeden diğeri başlıyor. Her gün başka bir sorunla ilgili basın açıklaması yapıyor hale geldik. Sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini çok önemsiyoruz. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz " dedi. ​

Editör: TE Bilişim