Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Pazar toplantısı konuşmasında ekonomiye ağırlık vererek “Hani; esnaf, çiftçi, işçi, millet kazanacaktı nerede” diye sordu?

Evet oyu verenlerin vatandaşların oylamadan önce vaatlerin iktidardan yerine getirmelerini talep etmelerini isteyen Dölekçekiç, “Terör bitecekti, Türkiye şahlanacaktı, faizler, dolar düşecekti. Esnaf, çiftçi, işçi millet kazanacaktı nerede? Ekonomi gittikçe kötüye gidiyor.

Ekonomi deyince biz millet olarak ekmeğinin peşinde olan, ekmekle beslenen bir milletiz. Geçenlerde yetkililer bir açıklama bundan sonra ekmek fiyatlarını fırıncılar odaları değil, biz belirleyeceğiz dediler. Bu halkın ekmeğinle oynamak anlamındadır” dedi.

İktidarın uyguladığı politikalar sonrasında tarım ve hayvancılığın bittiğini belirten DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç şunları söyledi:

“Çiftçinin girdileri çok fazla. Çiftçimiz mazotu 4 lira 50 kuruştan kullanmakta. Ama deniz kıyılarındaki yatlar 1 lira 70 kuruştan mazotu kullanmakta. Bu zihniyeti kınıyorum.

Haziran ayı harman vakti yaklaşmakta mazot fiyatını söyledikten sonra buğdayında 1 lira civarında olduğunu söylemek istiyorum. Harman vakti yaklaştıkça hükümet önlemlerini tedbirlerini almalı, çiftçinin ürününü buğdayını kar amacında koşan tüccarların eline bırakmamalı bir an önce taban fiyatını açıklamalı ve ofis vasıtasıyla da alım yapacağını duyurmalıdır.”

Dölekçekiç, yağmurların uzun sürmesi nedeniyle Mahmudiye’de 30 bin dekar tarlaların perişan hale geldiğini söyledi.

                                                                

Editör: TE Bilişim