Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, Kayseri’de meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek 2017 bütçesinin AKP’li vekillerin oylarıyla kabul edildiğini söyledi.
Ekonomik krizin bangır bangır geldiğini, doların başını alıp gittiğini belirten Öge, “Türkiye ekonomisi yıllar sonra %1.8 daraldı. İşsizler ordusuna 420 bin kişi daha katıldı. Kapanan şirketler, kepenk indiren dükkanlar, iç ve dış borç yükü almış başını gidiyor. Bize siyasal iktidarın yandaşları ‘felaket tellallığı’ yapmayın diyor. ‘Ekonomik kriz 2008’de olduğu gibi, teğet geçecek’ diyorlar. Ama ekonomik veriler ve rakamlar böyle söylemiyor. Burjuva ekonomistler ve büyük sermayenin temsilcileri(TÜSİAD) dahi bu krizin 2008’deki kriz gibi olmayacağını her adımda dinlendiriyorlar” dedi.
Kapitalizmin bu krizi de diğer krizlerde olduğu gibi işçi ve emekçilerin sırtına yüklemek istediğini belirten Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, şunları söyledi:
 “Ekonomik daralma gerekçesi ile işçi çıkarmalar başladı, başta metal iş kolu olmak üzere tüm iş kollarında sermeye temsilcileri ‘sıfır zam’ öneriyorlar. Aynı öneriyi ‘asgari ücret tespit komisyonu’ toplantısında da dile getirdiler. 2017 bütçesi; -Yerli ve yabancı sermayenin çıkarları gözetilerek hazırlandı. Özel sektöre yeni kaynak transferleri bütçede yerini aldı. Kamu hizmetleri özel sektöre devredilerek ticarileştirilecek. Bu da halkın cebinden daha fazla para çıkacak demektir. –Eğitim yatırımlarına ayrılan pay %17.18’den %8.5 geriledi. Eğitim sisteminde dünya devletleri arasında sonlarda nal topluyoruz.
Krizi yaratanlar krizin bedelini de ödemek zorundadır.-‘asgari ücret’ bir ailenin geçimini sağlayacak şekilde düzenlenmeli ve en az 2000.-Tl olup, vergi de alınmamalıdır.- Emeklilerin de ücretleri en az bu kadar olmalıdır.-Sağlık - Eğitim parasız ve nitelikli olmalıdır.-Gelen zamlar göz önüne alınarak tüm çalışanlara ve emeklilere ‘ek zam’ verilmelidir.-Temel tüketim mallarından ÖTV, KDV başta olmak üzere hiçbir vergi alınmamalıdır.”
 
Editör: TE Bilişim