CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, 1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 1 Mayıs’ın , yüzyıllardır süregelen emek mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayan milletvekili Yüksel mesajında şunları söyledi:
“ Binlerce emekçinin kanı ve alın teri ile tarihe yazılan bu gün, sömürüye karşı direnenlerin onurlu mücadelesine tanıklık etmiştir.
 Emekçinin hiçbir sorununu çözemeyen; aksine daha da fakirleştirip adeta ölüme terk eden AKP iktidarı, hiç olmadığı kadar rayından çıkmış, bir zümreye ettiği hizmeti perçinleştirmiştir. AKP’nin kendi içinde yaptığı kavgalar, televizyonlarda ve meydanlarda halka şov olarak sunduğu duygulu politikalar ne yazık ki emekçinin sırtındaki kamburu daha da büyütmüş, dayanılmaz hale getirmiştir.
 15-17 yaş arasındaki 2 milyon çocuğun kayıtsız çalıştırıldığı Türkiye’de emek, sömürünün kelime anlamı olmuştur. Hak ihlalleri, işçi ölümleri, kayıt dışı çalışan sayısı istikrarlı bir şekilde artarken; emekçinin cebindeki son kuruşa dahi göz diken faşist zihniyet, bugün de kıdem tazminatlarını hedefine almıştır.
 Devlet eliyle yapılan bu emek sömürüsü, Başkanlığın faturası ile zulme dönüşmüştür. Bu baskıya, zulme, sömürüye karşı çıkmak, dur demek boynumuzun borcudur. Anayasa değişikliğine ‘HAYIR’ demek için birleşen milyonlar bugün de hiç çekinmeden, düşünmeden aydınlık bir Türkiye için bir araya gelmelidir.
 Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele gününü kutluyor, aydınlık yarınlar için verilen hak, hukuk, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde; emeğin ve emekçinin yanında olduğumu gururla beyan ediyorum."
                                        
 
Editör: TE Bilişim