MHP il binasında istifasını açıklayan Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan, partide yaşananlar nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi. Ulucan, 548 üst kurul delegesinin imzası ile kurultay talebinin yargıya taşındığını hatırlatarak, “Partimizin son günlerde içine düştüğü buhranın giderek büyüdüğünü, fay hatlarında derin kırıklar oluşmaya başladığını ve özellikle de ülkücü hareketin can içre can kardeşleri arasındaki ayrışmalar oluştuğunu içimiz yanarak takip ediyoruz” dedi.
“Kurultay sürecinde oluşan ortamın Milliyetçi Hareket Partisi camiasına, teşkilatımıza, kardeş mensuplarına ağır yara verdiği kanaatine vardık” diyen Ulucan, istifasını şu sözlerle açıkladı: “Odunpazarı İlçe Başkanı Serdar Ulucan olarak şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım görevlerimizden istifa ediyoruz. Buradan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve genel merkez yöneticilerine bir an önce kurultay konusunda adım atmalarını, ortaya çıkan ülkücü irade talebine cevap verilmesi gerektiğini söylüyoruz.”
KURULTAY ÇAĞRISI YAPTI
Bir an önce olağanüstü kurultayın yapılması gerektiğini söyleyen Ulucan, “MHP, bu yıpratıcı ortamdan uzaklaştırılmalıdır. İstifamızın Genel Merkezin üst kurul delegelerinin kurultay taleplerine cevap vermesine bir çağrı olarak yorumlanmasını istiyoruz. Ayrıca kurultaydan güçlü çıkacak ekiple, teşkilatların içine düştüğü ayrıştırıcı ortamdan bir an evvel uzaklaşması gerektiğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.
Ulucan, Genel Başkan Adayı Meral Akşener’i desteklediklerinin sinyalini vererek, yeni bir yönetim halinde yeniden göreve gelmeye hazır olacaklarını sözlerine ekledi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim