Emek Partili kadınlar adına basın açıklaması yapan Emel Bilgin, IŞİD eliyle Ortadoğu’da kan ve ölüm yağdığını, havan mermilerinin altında çocukların, hamile haliyle kilometrelerce yol yürüyerek IŞİD çetelerinden kaçmaya çalışan Ezidi kadınları, köle pazarlarında satılan kadınları, tecavüzleri, katliamları anımsatarak kız kardeşlik köprüsünün anlamını anlattı.

Sınırın ötesinde diye düşündüğümüz kadınların bizim kız kardeşlerimiz diyen Emel Bilgin, “Elbette kız kardeşlik sadece bir kan bağı değildir. Kız kardeşlik birbirini anlamaktır, kız kardeşlik birbirinin derdine ortak olmaktır. Kobane’de savaşan kız kardeşlerimizin, ‘Neden savaşıyorsun’ sorusuna cevabı, hepimiz için verilmiş bir cevaptır” dedi.

IŞID kazanması halinde ön çok kadınların kaybedeceğini vurgulayan Emel Bilgin şunları söyledi:

“Hayata uzanan iki sınırı buluşturan ortak yaşamı kurduran yalnız olmadığımızı hatırlatan bir köprüyü kuruyoruz burada. Bu Ortadoğu’nun orta yerinde kadınlar üzerine baskı kuran her türlü otoriter, dinci, gerici, antidemokratik yönetime karşı mücadele eden bir kız kardeşlik. Savaş ortasında bile her türden eğitimin gerçekleştiği kadın evini, kadınlara yönelik işlenen suçları ele alan kadın adalet divanını, dili, dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun tüm kadınlara erkeklerle eşitsiniz diyerek bu eşitliği somut güvenceye alan yasaları işleten bir kız kardeşlik.

Şimdi kadınlar olarak kız kardeşlerimizin mücadelesi için kurduğumuz köprüde el ele tutuşalım diyoruz. Bu köprüye bir tuğlada biz koyalım istiyoruz. Eskişehirli tüm kadınları Kobane’deki kız kardeşlerimiz ile dayanışmaya çağırıyoruz. Elimizden ne geliyorsa az çok demeden; belki bir battaniye ya da ördüğümüz kışlık giysiler, çocuk bezi gibi malzemeleri bu soğuk kış aylarında en çok ihtiyaçları oldukları zaman kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz. Vahşette ve gericilikte sınır tanımayanların karşısına özgürlük, eşitlik ve dirençte birleşen kız kardeşliğimizi koyalım diyoruz.”

Editör: TE Bilişim