İstanbul’un Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl örgütünü ziyaret ederek basın toplantısı yaptı.
Gazetecilere Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tanıtan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, İmamoğlu’nun daha önce Beylikdüzü CHP İlçe Başkanlığı yaptığını daha sonra belediye başkanı olduğunu belirterek, “ Sayın Başkan, Eskişehir’e gelerek hem parti örgütlerini ziyaret edecek hem de belediye ziyaretlerinde bulunacak. Sayın İmamoğlu’nu şehrimizde görmekten ve ağırlamaktan mutluyuz” dedi.
Eskişehir’de olmaktan keyifli olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Farklı noktalardan ve belediye deneyimlerini görmek ve öğrenmek için, işbirliği yapmak gibi çalışmalar nedeniyle daha önce Yalova sonra Bursa’ya giderek incelemelerde ve ziyaretlerde bulundum. Türkiye’de ilk defa görünmek istenen illerin başında Eskişehir geliyor. Şehircilik, kültürel, projeler konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüşeceğim. Tecrübelerini anlamak ve dinlemek fırsatı elde edeceğim” dedi.
Merkez ilçe belediye başkanlarını da ziyaret edeceğini belirten İmamoğlu şunları söyledi:
“Beylikdüzü, İstanbul’un yeni gelişen ve hızla büyüyen kesimin ortasında. 2,5 milyon besleyen bir havza. Yılda 20 bin nüfus artıyor. Şehircilik anlamında hızlı bir uygulama yapılması gerekiyor. Biz sadece uygulamaları Beylikdüzü olarak düşünmüyoruz. İstanbul’un başkenti olarak yorumluyoruz, örnek olarak Eskişehir’i tespit ettik.  2014 senesinde siyasi değişim olarak Beylikdüzü’nde yaşattık ve belediyeyi devir altık. İstanbul’un en iyisi olmak zorundayız.  İnsanların tümünü mutlu etmemiz gerekiyor. Kentler, daha sıkıcı, güvensiz noktalar olmaya başladı. Biz bunu değiştireceğiz.”
İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu daha sonra CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar’a belediyenin simgesi olan Kırlangıç desenli bir tabak, belediyenin tarihi anlatan bir kitap, takvim ve yayınlar hediye etti.


 
Editör: TE Bilişim