Demokratik Sol Parti  Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, kız yurdundaki yangın olayı, terör ve şehitler ile ilgili değerlendirme yaparken  ülkenin adeta felaketler ülkesi haline geldiğini söyledi.
Bu yurdun gerekli denetimlerden geçip geçmediği ve o saatte yangın çıkış kapısının kilitli olup olmadığı daha günlerce tartışılışacağını kaydenen Tambova, “Usulen de olsa hemen soruşturma açılır ve o soruşturma kim bilir aylar hatta yıllar sürer. Bu arada ülkemizde yeni bir facia yaşanır biz de bu olayı unutup diğerine odaklanırız, tıpkı önceki acılarımızı unuttuğumuz gibi. Çünkü burası artık bir felaketler ülkesi, aynı gün Türk Silahlı Kuvvetleri iki askerimizin kayıp olduğunu bildirmişti, ama hemen ardından yaşanan bu felaketle neredeyse gündemden düştü bile.
Türk milleti şunu iyi bilmelidir ki; bunlar bizim için kader değildir. Bu çürümüş sistem mutlaka ama mutlaka değiştirilmelidir ve bu iradeye sahip tek parti de Demokratik Sol Partidir” dedi.
Ülke gündemi gibi şehrin gündeminin de gereksiz ve çok sakıncalı konularla meşgul edildiğini öne süren DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:
“İktidar partisinin gelecek için çözüm üretmeyi bırakın, ülkemizi kasten karanlığa sürüklediğine şüphe yok. Ancak ana muhalefet partisinin de, AKP’den aşağı kalır yanının olmadığını defalarca dile getirmiştim.
Bir il başkanı düşünün ki, Şehit acımızı aleni bir şekilde suiistimal etmeye çalışsın. Kendisini bu göreve getirenler böylebir sorumluluğu taşıyabilecek olgunluğa ve duyarlılığa sahip olup olmadığını bilmiyorlar mıydı?  En azından yapılan yanlıştan dönülmesi beklenirken, ısrarla sözlerimin arkasındayım demesi de, olayın vahametini kavrayamadığının açık bir ispatıdır.
Milletimiz bu eziyetlere layık ve mecbur değildir. Daha önce olduğu gibi bugün de, ülkemizi içinde bulunduğu bu karanlıktan çıkaracak yegâne parti DSP’dir. Yenilenen ve daha da güçlenen kadrolarımızla iktidara talibiz ve bu gayri milli meclis yapısını değiştirmeye, iktidarı ve muhalefet olarak, paylaşmış oldukları bu vurguncu düzenin sahiplerinide siyaset tarihinden silmeye ve onları Yüce Türk Adaletine teslim etmeye kararlıyız.”
 
 
 
Editör: TE Bilişim