Vatan Partisi Eskişehir İl Örgütün düzenlediği panele konuşmacı olarak Eskişehir’e gelen Vatan Partisi Genel Başkan yardımcısı Hasan Atilla Uğur, gazetecilerle sohbet edip soruları yanıtladı.  FETÖ’ün 5 yılın değil 35 yılın birikimi olduğunu, 1980 darbesi sonrası ayağa kalktığını söyledi.
15 Temmuz’da Ankara’da olduğunu , ‘melanet girişimi’ni senorya gözüyle bakılmamasını isteyen VP Genel Başkan yardımcısı  Hasan Atilla Uğur, “ABD’nin üst aklın yönettiği bir olay. Erken hareket etmeleri işin açığa çıkması. Düğmeye erken basmak zorunda kaldılar. Vatan partisi tüm kadrolarla mücadele verir. Tek felsefe Atatürk. Vatanın bütünlüğü ülkenin dirliği düzenligi için.  Meseleye parti düzleminde bakarsak Atatürk çizgisini kaybederiz. Kimin ne dediğine bakmıyoruz. Feto yu tespit edip mücadele edenleriz ilk Feto diyen de biziz. Silivri’de bedel ödettirmek istenenler de biziz. Biz dedik doğru çıktı demek yerinde olayı analiz yapıp millete doğru söyledik. Bu yüzden öngörüler doğru çıkıyor” dedi
FETO’cu hakimlerin kendisine ceza kestiğini belirten Uğur şunları söyledi:
“Mücadeleyi kazanacağımızi biliyorduk hamaset için söylemedik. Tutukluyken hastanede yatıyordum. Sesimi Fetocu doktor kaydetmiş. Benim sesimle yayınladılar. O hakimlerin yüzüne bakarak sizler içeride yatacaksınız dedik. Mücadeleyi doğru verdiğimizin göstergesi bu.
Altı olmayan bilgisi olmayan bir şeyi millete anlatmak şerefsizliktir. ABD ben yenildim demeyecek. Aşiretler TBMM’ ye gelip devlete bağlılıklarını tazeledi. PKK  lanetlendi. Bir bütünleşme oldu. Aşiretlerin bu tavrı çok önemli.  İngiliz devlet temsilcileri yeşil plakalarla ziyaretler yaptı. İngiliz büyükelçisi açıklama yaptı bunu doğruladı. Niye Eskisehir’e başka bir yere gelmedin. Sen Sevri canlandırmak için gelmişsin. Hainin Kürdü, Türk’ü olmaz. Hain haindir. İnancın da önemi yoktur. İkinci darbe girişimi ilki gibi olmayacak. Halkın üzerine ateş bile açabilirler dedik açtılar canlı bombalar yakalandı cezaevleri önemli. Biz bunları yutmayacagiz. Bunu her ile gidip anlatacağım. Bunu tekrar yapmak isteyecekler. Atatürk mantığında birleşmek gerek. “
Abdullah Öcalan’ı ilk sorgulayan dönemin komutanı da olan Hasan Atilla Uğur,  Fırak Kalkanı operasyonu ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
“Darbeden çıkan bir TSK, 40 gün sonra Fırat Kalkanı operasyonu yaptı. Bu büyük bir başarıdır. Suriye bir ABD, İsrail koridoru. PYD ve PKK var. Bunlar kurulduğu anda Türkiye parçalanır. ABD’ye rağmen bunu yaptık. Sürekli vuruyoruz. Feto asker gücü gidince tepelerine bindik. Bizim yıllarca söylediğimiz şeyler için bize faşist dediler. Şu anda yapılan doğrudur. Ama Rakka bir hayaldir ve bataklık. Suriye rejimi zaten orayı alacak. Orayı gerçek sahibine teslim edip geri dönmeliyiz.
15 temmuz sonrası Atatürk’e söven meczupları programlara koyuyorlar, duvarlara Allah’a küfreden yazılar var. Bunlar tezgah. Bir de Nato var. Nato bize ne verdi. Her melanetin altında ABD var. Buna ABD Nato düşmanlığı olarak bakılmasın. Ama masaya eşit şartlarda oturalım. Nato üsleri polise askere sıkılan mermiyi ya da parasını veriyor.”
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim