Gazeteciliğin esası muhabirliktir sözün doğru söz olduğunu vurgulayan Demokrat Parti Eskişehir İl ikinci başkanı Ümran Aksu,gazetecilerin emeği, teknoloji ile de birleşince gündeme yabancı kalmak, bilmiyorum demenin imkansız hale geldiğini söyledi.
Gazteciliğin dikkat, soğukkanlılık ve cesaret gerektirdiğini kaydeden Aksu, “Özellikle ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde, terörle mücadelede, sıcak çatışma alanlarında askerle, polisle beraber harket edip bulundukları ortamı yansıtan, haber uğruna hayatlarını tehlikeye atan habercilerimizin  haklarını ödeyemeyiz. Biz oturduğumuz yerden, kahvemiz elimizde sıcak evimizde gazetelerimizi okurken o haberin nasıl önümüze geldiğini düşünmeyiz” dedi.
Gazetecilerin temel sorunlarından birinin de mesai kavramlarının olmamasına dikkat çeken Aksun, “Gece gündüz saat kavramı yoktur. Yalnızca haber vardır. Üstelik mesai ücreti alamamaktadırlar. Çatışma bölgelerinde gazetecilik yapanların normalin birkaç kat üzerinde ücret alması gerekirken büyük haber şirketlerinde çalışanlar bu ücreti alabillmekte, diğerleri işini kaybetmemek uğruna düşük ücretler almaya devam etmektedirler. Bunun yanısıra KHK’lar ile de bir çok gazeteci işini kaybetmiştir. Basın özgürlüğü, demokrasinin en önemli göstergelerinden biridir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim