Gazeteci milletvekillerinden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer dün Silivri Cezaevinde üç aydır tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerini ziyaret etti.
Uğur Mumcu’yu 24. Ölüm yıldönümünde özlem ve saygıyla andıklarını belirten tutuklu Cumhuriyet çalışanları, “Türkiye’de her dönem başta gazetemiz Cumhuriyet ve yazarlarımız olmak üzere basın ve basın emekçilerini hedef alan saldırı, şiddet baskı ve tehditler olmuştur. Bu tehditlere karşı gazetecilerin tek gücü kendi aralarındaki dayanışmadır. Gazetecilik dayanışma demektir. Dayanışma yoksa gazetecilik de yoktur” mesajı verdiler.

Dayanışmaya teşekkür

Çakırözer, tutuklu Cumhuriyet çalışanlarının mesajlarını, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen “Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek” isimli panelde kamuoyuna duyurdu. TGC ve diğer basın örgütlerine tutuklu gazetecilerle gösterdikleri dayanışma için teşekkür eden Cumhuriyet çalışanları meslektaşlarına şu mesajları iletti:
 “Savcılık sorgusunda bize ‘Hangi örgüte mensupsunuz’ diye sorduklarında bir tek yanıtımız vardı? ‘Bizim tek örgütümüz Gazeteciler Cemiyetidir’. Bizimle gösterdikleri dayanışma için hem TGC’ye hem de diğer meslek örgütlerimize yürekten teşekkür ediyor, her bir meslektaşımızı kucaklıyoruz.”

Kadınların gücüne güveniyoruz

Türkiye’nin gündemindeki Anayasa değişikliği konusundaki tartışmaları da cezaevinin sınırlı imkanlara karşın içeride yakından takip etmeye çalıştıklarını belirten tutuklu Cumhuriyet yazar ve yöneticileri meslektaşlarına ve kamuoyuna şu mesajları ilettiler:
“Özgürlükleri, demokrasiyi, laikliği, hukuk devletini hedef alan bir Anayasa değişikliği saldırısıyla karşı karşıyayız. Bu tehdidi hep birlikte mücadele ederek püskürtmeliyiz. Bunun için tüm sivil toplum örgütlerinin, tüm yurttaşların gücüne, kararlı duruşuna  ihtiyacımız var. Ancak birlikte mücadele ederek ‘hayır’ diyerek bu tehdidi, saldırıyı atlatabiliriz. Bu mücadelede kadınlara çok büyük görev düşüyor. Kadınların gücüne inanıyoruz, güveniyoruz. Onlar inandıklarında yenemeyecekleri güç yoktur”

Pavey’e çok üzüldük

Anayasa görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e yönelik saldırıdan da büyük rahatsızlık duyduklarını belirten Cumhuriyet yazar ve yöneticileri, “Cezaevindeki koğuşlarımızdan o utanç verici görüntüleri izlemekten büyük üzüntü duyduk. Kendisine Silivri’deki koğuşlarımızdan geçmiş olsun diyoruz. Burada biz tutuklu gazetecilere  verdiği desteği hiç unutmayacağız. Buradan çıkıp özgürlüğümüze kavuştuğumuzda ilk ziyaretine gideceğimiz kişi Şafak Pavey olacak” mesajını gönderdiler.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim