CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, öğrenci evinde Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerle birlikte Anayasa değişikliği teklifini konuşan Çakırözer, gençlere pakete ilişkin kaygılarını anlattı, ‘Hayır’ için destek istedi.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer öğrenci evinde üniversiteli gençlerle bir araya geldi, sıkıntıları dinledi.  Gençlerle fikir alışverişinde bulunan Çakırözer, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin kaygılarını anlattı. Çakırözer, “ Sizleri yarının Türkiye’sini inşa edecek mimarlar olarak görüyor ve sonsuz güven diyoruz. Özgür, eşit ve huzurlu bir ülkeyi sizlerle, hep birlikte yaratacağımıza inanıyoruz” dedi.
BU PAKETTE İŞSİZLİK YOK
Anadolu Üniversitesi ile Osmangazi Üniversitesi öğrencileriyle, öğrenci evinde bir araya gelen Çakırözer, Anayasa referandumu öncesinde gençlerle birlikte pakete ilişkin değerlendirmelerde bulundu, öğrencilerin talep ve önerilerini dinledi. Son sınıf öğrencilerinin çoğunlukta olduğu ev toplantısında gençler, işsizlik konusunda duydukları kaygıları anlattı. İşsizliğin Türkiye’nin en büyük sorunları arasında yer aldığını aktaran Çakırözer, “ TÜİK verilerine göre işsizlik 1,3 puan artarak yüzde 12 seviyelerine geldi. Her üç gençten biri işsiz. İşsizlik en büyük sorun. Hal böyleyken, 16 Nisan’da oylayacağımız Anayasa değişikliği paketi ne siz gençlerimizin sorunlarına çare, ne de işsizliğe çözüm üretiyor. Pakette işsizlikle ilgili tek bir madde yok” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİN GELECEĞİ
Gençlerden gelen sorular üzerinde ‘Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi’ maddesini değerlendiren Çakırözer “ 18 yaş ilk kez oy kullanacak gençlerimizi cezbetmek için pakete konulmuş bir tatlandırıcı. Sanmayın ki bizlerin tanıdığı işçi, memur, çiftçi, esnaf çocukları, sizlerin arkadaşları milletvekili olacak.. Kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar. Bizler elbette 18 yaşa karşı değiliz. 18 yaşındaki kardeşlerimizin, sizlerin en önemli ihtiyacı iş. Önceliğimiz sizlerin geleceği olmalı. Önce siz gençlerimize iş bulmamız lazım. Fabrikalar açıp, üretip iş imkanı bulmamız lazım” diye konuştu.  
SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI
Gençlere 16 Nisan’da sandığa gidin çağrısını yineleyen Çakırözer, “Meselemiz parti meselesi değil, mesele Türkiye Cumhuriyetinin, hukuk devletimizin, demokrasimizin geleceği mücadelesidir. Siz gençlerimizin nasıl bir Türkiye’de yaşayacağı meselesidir. Bizler sizlerle birlikte, sizlerin sayesinde aydınlık bir Türkiye’yi yaratacak, demokratik bir Türkiye’de yaşama arzumuzu gerçekleştireceğiz. Aydınlık yarınlarımız olan siz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Oyunuz hangi yönde olursa olsun, lütfen 16 Nisan’da sandıklara gidin ve oylarınızı kullanın” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim