CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, hafta sonu gerçekleşen üniversite giriş sınavı ile ilgili yüzlerce genç yaşamlarında unutmayacakları bir zulüm uygulaması ile karşılaşarak mağdur olduklarını öne sürdü.
Bu mağduriyeti yaşayan gençlerden biri de oğlu Emircan olduğunu kaydeden Kahya, “Emircan diğer gençlerden farklı olarak üniversite öğrencisi. Kendi isteğiyle girdiği sınava 09:44’de kendim bıraktım. Fakat yeni bir uygulamayı bahane ederek oğlumu sınav salonuna almadılar. Bu yaşanılan olayın şaşkınlığı ile akşam haber bültenlerinde gördüm ki birçok genç daha bu uygulama yüzünden mağdur olmuş. Oğlumun yaşadığı olay yaşamlarında ilk kez bu sınava girecek ve kendine bir gelecek planı çizecek gençlerin yanında önemli olmayabilir. Fakat bu olayı yaşayan ailelerin ve gençlerin neler hissettiğini anlamama yetecek kadar ciddi bir olaydır” dedi.
Eğitimin her yıl yapboza çevrildiğini öne süren Kahya, “ Eğitim yaşamı ve sağlıksız eğitim politikaları sonrasında zaten birkaç saate sığacak sınavla gençlerin yürüyecekleri yolun belirlenmesi yanlışlığının yanında, sınava 15 dakika kala sınav salonuna gençleri almayarak bu ülkede eğitime ve gençlere ne kadar değer verdiğinizi bir kez daha gösterdiniz.
Ben öncelikle bir anne olarak, sonra bir siyasi partinin kadın kolları başkanı olarak 15 dakika için geleceği ellerinden alınan gençlerin hakkını savunuyorum. Yıllarca zor koşullarda biriktirilen paralar ile harcanan emekler ile üniversiteye hazırlanan o gençlerin kayıplarını ve hayallerini nasıl geri vereceksiniz” diye konuştu.
 “18 yaşında gençleri milletvekili yapacağız diyen zihniyetle, gençlerin geleceklerini ellerinden alan, sınav salonu kapılarında üzüntüye boğarak ağlatan zihniyetin aynı olması ne garip.” Diyen Kahya şunları söyledi:  “ İşte bu sebeple gençlerimize daha güçlü omuz vereceğiz. Bu sebeple geleceği onlara hazırlamak için daha çok çalışacağız. Bu konuyu CHP Eskişehir Kadın Kolları olarak takip edecek vekillerimizle meclis gündemine taşıyacağız.” 
 
Editör: TE Bilişim