CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer, sınavda 15 dakika önce kapılarının kapatılarak yüzlerce öğrencinin mağdur edilmesine tepki göstererek eğitimde hiç  bir kuralın insan hakkından değerli olmadığını söyledi.
Eskiden sınav zarureti ortaya çıktığını,  liseli sayısının giderek arttığını üniversiteye girmesi için bir seçim yapılması zarureti çıktığını ancak bununda  adaletli bir ölçümle olabileceğini ifade eden Usluer, “Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturmaktı. Bugün bakıyoruz 2010 yılından beri ÖSYM  güvenirliliğini yitirmiş şaibeli bir kurum olmuştur.
Bir sınavda 120 kişi sorularının tamamına doğru cevap vermiş, bunlar tesadüfler değildir. O gün ÖSYM başkanı bunlara argonikma demişti.  Bu başkan şimdi yargılanmakta. 2010 yılında sonra yapılan tüm sınavlarda ya sorular çaldırıldı ya da sorular sızdırıldı;  sonunda kim mağdur oldu. Mağdurlar öğrenciler oldu, üzülenler aileleri oldu. 2010' dan itibaren olanların sorumlusu AKP'nin cemaatlere eğitim sisteminin  anahtar teslimi sonrası oluşmuştur. Bugün Türkiye'yi bu duruma düşüren eğitim sistemini bakanları ile işten anlamayan insanları müsteşarı ile yamalı bohçaya dönüştüren AKP'dir” dedi.  
Mali ve Özerk  kurum haline gelen YÖK'e bağlı gibi görünse de ÖSYM’nin en zengin kurumlardan birisi olduğunu vurgulayan CHP PM üyesi, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer şunları söyledi: “Korkarım ki ÖSYM,Varlık Fonuna devredilebilir. ÖSYM'nin bütçesi 455 milyon liradır. Bu mal varlığını zenginliğini nasıl sağlıyor. Bugün mağdur ettiği öğrencilerin,  ağlattığı ailelerin cebinden sağlanıyor.
İşsiz bir gencin açılacağı bir umudu var. Bu sınavlar. Bu 9 sınava girmesi için 160 lira olan sınav ücreti şimdi 420 liraya çevrildi.  Sınava girecek zaten işsiz asgari ücretin üçte biri oranında olması reva mıdır?
Bugün Türkiye’yi kardeş kardeşi düşman hale getiren, kutuplaştırma siyaset güden insanları mezheplerine göre kimliklerine göre ayıran AKP zihniyeti haksız yere öğrencileri mağdur ettirdi. Sınava 15 dakika kala salonları kapatarak mağdur ettiler.
Yüzlerce öğrenciden bahsediliyor ben sayının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.
Şırnak’ta okul yolunda polis tarafında durdurulduğu için sınava yetişemediler. Büyük şehirlerde trafik nedeniyle sınava yetişemediler.
Bugüne kadar uygulamada ÖSYM sınavlarda yetkilileri sınava alma yetkisi vardı.
Gençler elma şekerini ellerinin tersiyle itecekler
Öğrencileri almama kararı kim vermiştir’  Bu sınavlarda görevli olan öğretmen öğretim üyesi, yumuşak politikası yürütme yetkisine niye bırakılmamıştır. Okul, sınıf, salon sorumluları veriyorsunuz ama tepeden bir emirle kapıları kapatıyorsunuz. Bun kapıların kapatılması  değil,  gençlerin umutların kapılarını kapatmaktır.
Cebinden çıkan paramızla propaganda yapanlar,  Cumhurbaşkanı, başbakan,  bakanlar 'Evet' çıksın diye  propaganda yapanlar,  gençleri 18 yaşında milletvekili olacak diye söylüyorlar. Bu,  8 Milyon gence elma şekeri olarak seçilme hakkı diye veriyorlar. Ama bu öğrenciler bu elma şekerini ellerinin tersiyle itecekler.
Oy kabinene girerek oylarını gizli   kullanarak Hayır oyunu bir tokat gibi yüzünüze çarpacaklardır
‘Geleceğimizi daha fazla karartmaya oynamanıza, kendi siyasi çıkarlarınız, kendi kafanıza  uygun gençlik yaratmasına , Atatürk'ün çocukları olarak Cumhuriyet çocukları olarak biz bugünüz yarınız’ diye size 'Hayır' diye tercihlerini yapacaklardır.
Kılıçdaroğlu Eskişehir’e gelmek istiyor
Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir’e gelip gelmeyeceğini yönelik sorusuna  Usluer, “Çok yoğun bir süreçten geçiyoruz.  Genel başkanımız Eskişehir ziyareti öncelikliydi. Eskişehir'de yüzde 70 oranında Hayır çıkacağına inanıyoruz. Çalışıyoruz.  Genel başkanımız özel bir olay nedeniyle gelemedi. Süreç içinde neler olacağını bilemiyorum, ama genel başkanımız Eskişehir'e gelmek istiyor. Gündem çok sıcak ne olacak bilemiyorum” diye yanıtladı.
Tıp Bayramı’nı kutladı
CHP PM üyesi, Eskişehir Milletvekili  Prof.Dr. Gaye Usluer 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili görüşlerini açıklayarak şunları söyledi:
“Hekimleri itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapan bir siyasi iktidar var. Hekimlerin çalışma koşullarından, özlük haklarından tutun içinde şiddet ve can güvenliğinin sorun olduğu bir süreç. Sağlıkta özelleştirmenin sonuçlarının ne olacağını 15 yıl önce söylemiştik. Bugün söylediklerimiz bir bir gerçekleşiyor. Paran kadar sağlık dönemi, AKP hükümetlerinin bu ülke insanını mahkum ettiği bir sonuçtur.
Ne zaman ki sağlık sistemindeki sorunlar ortadan kalkacak o zaman gerçekten Tıp Bayramı kutlayabileceğiz.”
Gençler bu zulmü unutamayacakları
CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, hafta sonu gerçekleşen üniversite giriş sınavı ile ilgili yüzlerce genç yaşamlarında unutmayacakları bir zulüm uygulaması ile karşılaşarak mağdur olduklarını öne söyledi.
 Kahya, “ Eğitim yaşamı ve sağlıksız eğitim politikaları sonrasında zaten birkaç saate sığacak sınavla gençlerin yürüyecekleri yolun belirlenmesi yanlışlığının yanında, sınava 15 dakika kala sınav salonuna gençleri almayarak bu ülkede eğitime ve gençlere ne kadar değer verdiğinizi bir kez daha gösterdiniz” diye konuştu.
CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, YGS sınavında bu yıl uygulanmaya başlayan saat uygulaması ile birçok genç ve ailelerinin mağdur olduklarını söyledi.  Demirbilek ‘bu vicdansızlığın’ bedelini kimin ödeyeceğini sordu?
 
 
 
Editör: TE Bilişim