Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Pazar toplantısında  Eskişehir gündeminde yeralan Hamamyolu’nda kesildiği öne sürülen ağaçları üzerine açıklama yaptı.
Dölekçekiç , gezi olaylarını destekleyenlerin şimdi Hamamyolu Projesini desteklediğini gezi olaylarına tepki gösterenlerin şimdi ağaçların nakline yeşilin katline karşı çıktığını söyledi.  Hamamyolu Projesi ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ‘ağaç kesilmeşeyecek, gerekirse yerleri değiştirilecek’ sözlerini hatırlatan DP İl Başkanı Dölekçekiç, “Başkan Hamamyolu Projesi’ni dünya projesi olarak tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir Avrupa kenti diyordu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da dünya şehri olarak tanıtıyor. Proje hazırlanırken ne vatandaşın ne de orada bulunan esnafın fikri alınmadan hazırlandı. Ağaçların kesildiğini ya da iddia edildiği gibi nakil edildiğini hafta içi gördük. Oradaki esnaf olsun vatandaş olsun oldukça tepki gösterdiler. Burada da görüyoruz ki Gezi olayında taraflar yer değiştirmiştir” dedi.
Belediyelerin karla mücadelede sınıfta kaldıklarını öne süren DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, “Her üç belediye de karla mücadelede sınıfta kaldı. Vatandaş tamamen kendi kaderine terk edildi. Sadece karla mücadele şehir merkezinde yapılıyor. Ara sokaklarda ve mahallelerde hiçbir çalışma yok” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim