CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Beyannamesi’nin kabul edildiğini ve Türkiye’nin ilk kabul eden ülkeler arasında olduğunu belirterek yeni güvenlik paketinin kaygı verici olduğunu söyledi.

Türkiye’de tüm baskılara karşı sokaklara çıkan, örgütlenen, yaşam alanlarını korumaya çalışan insanların direndiklerini belirten Kılıç, “Başka bir yaşam mümkün demeye çalışırken, otoriter rejimler polis şiddetiyle bu direnci kontrol etmekte ve bastırmaktadırlar” dedi.

 Ülkemizde giderek insan hakları ihlallerin arttığına dikkat çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, “Başta maden kazaları, iş kazaları, kadın cinayetleri bunlara birer örnektir. Hal böyleyken yeni güvenlik paketlerinin çıkarılması ve TBMM’ne sunulması demokrasinin geleceği açısından kaygı vericidir. Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm yurttaşlarımızın hak ve inançlarının eşit ve insan onurunun egemen olduğu özgür ve demokratik bir Türkiye kurmak için CHP ve Türkiye buna hazırdır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim