Kristal İş Sendikası örgütlü cam işçilerinin 24 Mayıs’ta başlatacağı ve Eskişehir’de de 1294 işçiyi kapsayan grevin yasaklanmasına Emek Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu tepki göstererek grevin hak ve yasaklanamayacağı vurgulandı.
Yasak kararının altında Bakan Nabi Avcı’nın imzasının da bulunduğu vurgulanan Emek Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Seçimler öncesi fabrikaları gezip işçilerden oy isteyenler seçimler geçince gerçek taraflarını, kimlerin çıkarını kolladıklarını bir kez daha göstermiş oldu. 
Daha dün cam işçilerinin grevine destek amaçlı yaptığımız açıklamada da uyardığımız gibi grev yasakları artık bizler için sürpriz olmuyor. Ancak bu durumu tahmin edebiliyor oluşumuz yasakların kabullenilebilir olduğundan değil hükümetin kimlerin hükümeti olduğunu bildiğimizden. Meşru ve yasal olan grev hakkıdır, meşru ve yasal olmayansa bu yasaklardır. Grev, devletin ve hükümetin her türlü desteğini arkasına alan, ekonomik gücü elinde bulunduran sermaye sınıfına karşı işçilerin, çalışma koşullarını düzeltmek, ekmeğini büyütmek için verdiği mücadelede kazandığı bir haktır.
Yasak derhal geri çekilmeli, cam işçilerinin haklarını aramasının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Partimiz cam işçisinin yanındadır. Grev haktır, yasaklanamaz.”
 
                                                         
 
 
Editör: TE Bilişim