CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa referandumunda ‘Hayır’ denmesi için ziyaret ettiği sivil toplum örgütlerinde derneklerin ve yurttaşların talep ve beklentileri de dinliyor.
Çakırözer’i  dün ağırlayan Gümüşhaneliler Derneği üyeleri sürpriz bir şekilde “Bizim sizden tek isteğimiz Eskişehir’e yapılan yeni stadın isminden Atatürk ifadesinin çıkarılmasının engellenmesidir”  talebinde bulundular.
GÜMÜŞHANELİLER: ‘ATATÜRK’ İSMİ SİLİNMESİN
Yeni stadın isminin TOKİ tarafından başta ‘Atatürk’ olarak açıklandığını ancak sonradan bunun değiştiği yönünde haberler gördüklerini ifade eden Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı  Hüseyin Turhan, “ Sayın vekilim bizim sizden tek bir talebimiz var. Biz Gümüşhaneliler Türkiye’nin her yerinde vatan ve Atatürk sevdalısıyız. Eskişehir’de yaşayan Gümüşhaneliler olarak stadyumun Atatürk isminin yok edilmesine karşıyız. İsminin değişmemesini, eskiden olduğu gibi yine Atatürk Stadyumu olarak kalmasını istiyoruz. Bu konuda yardımınızı istiyoruz” diye konuştu.
STATLAR ÇOK GÜZEL AMA..
Milletvekili Çakırözer ise Türkiye’nin neresinde olursa olsun tüm Eskişehirspor sevdalılarının yeni stadın isminin Atatürk olarak kalmasından yana olduklarını belirterek, “Türkiye’nin birçok yerinde dünyaya örnek teşkil edecek güzellikte, modernlikte  spor tesisleri, stadyumlar yapılması memnuniyet verici. Eskişehir’de de bu hizmete vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Ancak açılan bu statların Atatürk ya da İnönü gibi bu milletin gönlünde yer eden kahramanlarımız arasından seçilmiş olan isimlerinin bir biri ardına değiştiriliyor olması  üzüntü vericidir” dedi.
HALKIN TALEBİNE KULAK VERİN
Çakırözer sözlerini şöyle südürdü:
“Siz Gümüşhaneli hemşehrilerimizin duyduğu gibi benzer iddialar sıkça kulağımıza geliyor. Daha önce birkaç kez hem hükümet kanadına hem de Eskişehirsporumuzun değerli yöneticilerine ‘İsmini değiştirmeyin’ çağrısında bulunduk. Kimse çıkıp ‘Endişeleriniz yersiz. Hayır bu isim değişmeyecek’ diyemiyor. Şimdi Gümüşhaneliler Derneğimiz ile bir kez daha aynı çağrıyı birlikte yaparak ‘Yeni stadın ismi Atatürk Stadyumu kalmalıdır’ diyoruz. Eskişehirspor’umuza gönül veren tüm taraftarlarımızın, yöneticilerimizin de aynı hissiyata sahip olduğuna eminim. Umarım halkımızın sesine kulak verilir. Olağanüstü çaba içindeki Halil Ünal başkanlığındaki yönetimimiz ve yeni teknik direktörümüz Mustafa Denizli öncülüğünde 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e çıkacağımıza ve daha büyük şampiyonlukları efsane taraftarımızla yeni Atatürk Stadyumumuzda birlikte yaşayacağımıza yürekten inanıyoruz.”                                             
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim