Gümrük ve Tekel eski bakanı Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Haftası nedeniyle MHP İl Başkanlığından yapılacak açıklamada 27 Mayıs Cumartesi günü Mihalıççık İlçesi’nin Sazak Köyü’nde yapılacak olan anma etkinliğine tüm Eskişehirliler davet edildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Merhum Gün Sazak 12 Eylül öncesi en netameli bakanlık olan Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yapmıştır.

Kaçakçılığın serbest yapıldığı, rüşvetin başını alıp gittiği, sigara, çay ve tuzun bile karaborsaya düştüğü dönem de Gümrük ve Tekel Bakanlığını üstlendi.

Dönemi sürecinde partizanlıktan nefret eden Gün Sazak, Personel seçiminde Hırsız olmamak, liyakatli olmak ve parti teşkilatına değil bakanlık teşkilatı olmak şartlarını arıyordu.

Bakanlığı sürecinde gümrüklerde ki teşkilatlanmayla; Ülkeyi kana bulayan silahların geçişini engelledi. Kaçakçılığa darbe vuruldu. Yabancı sigaralar piyasadan çekilerek, Yerli üretimin kalitesi artmaya başladı. Tekel ve Çaykur’un üretimi %30 artış gösterdi.

Beş aylık süreçte büyük işler başaran Gün Sazak ve Ekibi dönemin sağcı-solcu kesimlerinden takdir topluyordu. Mafyanın gelir kaynakları kesilmiş, Dönemin Aydınlık ve Cumhuriyet gazeteleriyle beraber Bakan Sazak’la ilgili “Gün Sazak yıkılması demek, liberal kapitalizm yıkılması demek” manşetleri atarak Dev-Sol örgütlere hedef gösterildi.

27 Mayıs 1980 yılı Salı akşamında evinin önünde Dev-Sol militanları tarafından hain saldırıyla katledildi. Merhum Sazak’ın vefatı tüm ülkeyi yasa boğdu.

Hoşgörülü, aklıselim davranışlı, başarılı devlet adamının 27 Mayıs’ta şehit edilmesini, Türk Milliyetçilik tarihinin en önemli olaylarından birisi kabul edilerek, Bu haftayı “Gün Sazak ve Şehitler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle; 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü Eskişehir Mihalıççık İlçesinin Sazak Köyünde Öğle namazı öncesinde Kuran-ı Kerim, Mevlidi Şerif okutularak kabir ziyaretiyle Merhum Gün Sazak ve Ülkücü Şehitlerimizi anıyoruz. Programımıza Tüm Halkımız davetlidir.”

Editör: TE Bilişim