Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay Tunalı Mahallesi’ndeki halk pazarını ziyaret etti. Hem pazar esnafıyla hem de alışveriş yapan halkla sohbet eden Günay sorunları ve önerileri dinleyerek teker teker not aldı. Pazar esnafından gelen ‘’seçimden sonra sizi burada görmek bizi çok sevindirdi’’ sözlerine karşılık Günay ‘’Bizim görevimiz sizlerle beraber olmak. Sizlerden gelen talepleri Ankara’ya taşımak. Bundan sonra da sürekli sizlerle beraber olacağız’’ dedi. Meclisin en yoğun çalışan Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi olan Günay aynı zamanda Akparti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Avrupa Parlamenterler Meclisi Üyesi.

 Günay Üreticiler ile Buluştu

 Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Tepabaşı Ziraat Odası ve Odunpazarı Ziyaret Odası’nı ziyaret etti. Tepebaşı Ziraat Odası’nda kadın çiftçilerle de bir toplantı yapan Günay ‘’Vaatlerimizin yarısından fazlasını yasalaştırdık. Geri kalanlarıda yolda. Bunlardan bazıları üreticilerimizi direk ilgilendiriyor. Vaatlerimiz arasında yer alan desteklerden şehrimizdeki üreticilerin hızlı bir şekilde yararlanmasını istiyorum. Bu yüzden üreticiler ile bir araya gelerek, onlara bizzat gelişmeleri aktarmak istedim. Eskişehir’i her anlamda bir üretim üssü yapacağız dedik. Bunun için adımları bir bir atıyoruz. Sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Bu işlerin takipçisi olacağız.’’ dedi.

 Günay ayrıca teknik bilgilere de yer verdi. ‘’Seralarda ticarethane elektrik tarifesi yerine tarımsal sulama abone grubundan elektrik tüketimi yapmak için bölgenizdeki elektrik dağıtım firmasına başvurmanız yeterli. Bu şekilde elektrik faturalarınızda indirim sağlamış olacaksınız. Bu uygulama resmi gazetede yayınlamdı  dedi’’

 Ayrıca işletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan meyve, sebze üreticilerine 2016 üretim yılında 100TL/dekar destek ödemesi yapılması için Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yapılması gerektiğini söyleyen Günay, üreticilerin sera modernizasyonu, tarımsal üretimin geliştirilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması için kullanabilecekleri 100.000TL faizsiz kredi hakkında da bilgiler verdi.

 

Ziraat Odaları ziyaretlerini tamamlayan Günay, Odunpazarı’nda Türkmen Derneği'nin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim